Κλοπές στη Σίνδο – Μέχρι και τρύπες στους τοίχους επιχειρήσεων ανοίγουν


Κλοπές στη Σίνδο – Μέχρι και τρύπες στους τοίχους επιχειρήσεων ανοίγουν

Ενίσχυση της φύλαξης αλλά και του ηλεκτροφωτισμού ζητούν οι βιοτέχνες

Να αποκατασταθεί άμεσα το πρόβλημα ηλεκτροφωτισμού στη ΒΙΠΕ της Σίνδου και να ενισχυθεί η φύλαξη της περιοχής, ζητά το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), χαρακτηρίζοντας εκρηκτική την κατάσταση με τις κλοπές από επιχειρήσεις στην Βιομηχανική Περιοχή που βρίσκεται έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Στην ανακοίνωσή του το ΒΕΘ αναφέρει ότι τα περιστατικά κλοπών πρώτων υλών στη ΒΙΠΕ Σίνδου, αλλά και των καταστροφών, εξακολουθούν να είναι καθημερινό φαινόμενο και σημειώνει ότι παρά τις επαναλαμβανόμενες εκκλήσεις του επιμελητηρίου από το 2012 μέχρι και σήμερα, για άμεση παρέμβαση των αρμόδιων φορέων της πολιτείας, “δεν έχει γίνει το παραμικρό, παρόλο που η κατάσταση έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις”.

Μεταξύ άλλων, τονίζεται ότι το ΒΕΘ έγινε εκ νέου αποδέκτης παραπόνων επιχειρηματιών- μελών του, που επισημαίνουν ότι “οι συμμορίες που λυμαίνονται στη δυτική Θεσσαλονίκη δεν διστάζουν να ανοίξουν ακόμη και τρύπες στους τοίχους των επιχειρήσεων προκειμένου να τις αποψιλώσουν”. Μέλη του επιμελητηρίου καταγγέλλουν ότι “οι διαρρήκτες κόβουν παροχές τηλεφωνικών γραμμών, καλώδια της ΔΕΗ, απομονώνουν κάμερες και συστήματα ασφαλείας και ξηλώνουν σιδεριές ,ώστε να επιτύχουν πιο εύκολα το στόχο τους”.

«Η κατάσταση αυτή αποτελεί ένδειξη της αδιαφορίας της πολιτείας για να βάλει ένα τέλος στη δράση του αμαρτωλού κυκλώματος, που το μόνο που κατορθώνει είναι να καταφέρει ένα ακόμη καίριο πλήγμα στη λαβωμένη επιχειρηματικότητα» τονίζει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Παναγιώτης Παπαδόπουλος.

Παράλληλα, στην ανακοίνωσή του το ΒΕΘ υπογραμμίζει ότι “στη ζοφερή κατάσταση που επικρατεί στη ΒΙΠΕ, προστίθεται ένα ακόμη ζήτημα που μπορεί να αποτελέσει το… κερασάκι στην τούρτα. Ο λόγος για τους πρόσφυγες που η πολιτεία έχει εγκαταστήσει στην περιοχή, όταν μάλιστα επιχειρηματίες έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς η επιλογή δεν είναι ασφαλής”.

«Έχουμε επιστήσει την προσοχή των αρμόδιων και αυτό γιατί η περιοχή μπορεί να εξελιχθεί σε… κίνδυνο για τους εγκαταστημένους αλλά και τους διερχόμενους πρόσφυγες και αυτό γιατί στις αυλές των εργοστασίων υπάρχουν δεξαμενές χημικών, πετρελαίου και αερίου. Ωστόσο η αντιμετώπιση των εμπλεκομένων στο ζήτημα ήταν η πάγια τακτική της… αδιαφορίας» καταλήγει ο πρόεδρος του ΒΕΘ.

Το διαβάσαμε στο typosthes.gr