Δήμος Δέλτα: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για εφάπαξ χορήγηση βοηθήματος για την αντιμετώπιση ενεργειακών αναγκών


Διαβάστε την ανακοίνωση της Υπηρεσίας Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Δέλτα.

Από την Υπηρεσία Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Δέλτα ανακοινώνονται τα εξής:

Οι καταναλωτές με χαμηλά εισοδήματα που έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών, μπορούν να υποβάλουν αίτηση για την εφάπαξ χορήγηση ειδικού βοηθήματος, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις ενεργειακές τους ανάγκες, σύμφωνα με την υπ. αριθ. ΥΠΕΝ/ΥΠΡΓ/7408/14.02.2018 ΚΥΑ.

Για την υποβολή σχετικής αίτησης οι προς εξέταση δικαιούχοι θα πρέπει:

  1. Να έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών, μέχρι και την ημερομηνία έναρξης ισχύος της ανωτέρω ΚΥΑ, δηλαδή ως και τις 14.02.2018.
  2. Να πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, όπως αυτά ορίζονται από τη σχετική ΚΥΑ
  3. Να προσκομίζουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά τα οποία είναι:
  • Δήλωση εισοδήματος φυσικών προσώπων (Ε1) του τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού/φορολογικό έτος 2017 (χρήση 2016)
  • Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου Εισοδήματος (Εκκαθαριστικό) του τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού/φορολογικό έτος 2017 (χρήση 2016)
  • Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.) του τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού/φορολογικό έτος 2017 (χρήση 2016)
  • Δήλωση Στοιχείων Ακινήτων (Ε9) όλων των μελών του νοικοκυριού, εφόσον προβλέπεται η υποχρέωση υποβολής της.
  • Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης

Κατά περίπτωση, μπορεί να ζητηθούν:

  • Γνωμάτευση πιστοποίησης αναπηρίας από ΚΕ.Π.Α. για νοικοκυριό που στη σύνθεσή του περιλαμβάνει άτομο ή άτομα με αναπηρία εξήντα επτά τοις εκατό (67%)
  • Βεβαίωση του ασφαλιστικού φορέα ή Κρατικού Νοσοκομείου, με την οποία πιστοποιείται η ανάγκη κατ΄οίκον χρήσης συσκευής μηχανικής υποστήριξης απαραίτητης για τη ζωή του ατόμου ή των ατόμων που περιλαμβάνονται στη σύνθεση του νοικοκυριού
  • διενέργεια κοινωνικής έρευνας εάν απαιτείται
  • κατ΄οίκον επισκέψεις για επιτόπια επαλήθευση της σύνθεσης και των συνθηκών διαβίωσης του νοικοκυριού εάν απαιτείται.
  • προσκόμιση περαιτέρω στοιχείων εάν απαιτείται

Παράλληλα επισημαίνονται τα εξής:

–         Η αποσύνδεση παροχής ρεύματος θα πρέπει να αφορά την ΚΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑ του υπό εξέταση δικαιούχου

–         Το ειδικό βοήθημα καταβάλλεται από τη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. απευθείας στον τελευταίο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας όπου εκκρεμούν οι οφειλές του δικαιούχου

–         Το ποσό του χορηγούμενου βοηθήματος προσδιορίζεται ανάλογα με το ύψος της συνολικής οφειλής του καταναλωτή προς τον Προμηθευτή Ηλεκτρικής Ενέργειας

–         Το μέρος της οφειλής που δεν καλύπτεται από το βοήθημα, διακανονίζεται και εξοφλείται από τους καταναλωτές σε άτοκες μηνιαίες δόσεις, ο αριθμός των οποίων ορίζεται από τον εκάστοτε Προμηθευτή Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Για περισσότερες πληροφορίες και υποβολή αιτήσεων, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται στο ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΤΑ, ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 6Α ΣΤΗ ΣΙΝΔΟ (ΚΤΙΡΙΟ ΚΕΠ), ΤΗΛ. 2313 305923.