Ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής διοδίων μεταξύ Διαβατών και Ωραιοκάστρου


Κατασκευάζεται ο νέος σταθμός διοδίων

Ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες για την κατασκευή του πρώτου νέου σταθμού διοδίων επί της Εγνατίας Οδού, στην Θεσσαλονίκη, μεταξύ Διαβατών και Ωραιοκάστρου.

«Ο εργολάβος ξεκίνησε τις εργασίες, μεταξύ Διαβατών και Ωραιοκάστρου, όπου θα κατασκευαστεί ένας σταθμός διοδίων. Υπολογίζεται πως θα ολοκληρωθεί σε 10 μήνες από τώρα και θα είναι σε λειτουργία περίπου σε 12 μήνες», σημείωσε ο πρόεδρος της Εγνατίας Α.Ε., Απόστολος Αντωνούδης, μιλώντας στο Thestival.gr.

Παράλληλα, ο κ. Αντωνούδης εξήγησε πως «αν εντωμεταξύ, που εγώ έτσι πιστεύω, θα έχει ολοκληρωθεί το εθνικό αναλογικό σύστημα διοδίων, τότε θα λειτουργήσουν κατευθείαν με το αναλογικό σύστημα και όχι με το συμβατικό».

Αναφορικά με το αν πρόκειται να ξεκινήσουν εργασίες και σε άλλα τμήματα του οδικού δικτύου, ο κ. Αντωνούδης ανέφερε πως δεν υπάρχει βλέψη για άμεση κατασκευή άλλου σταθμού διοδίων.

Σημειώνεται πως οι νέοι σταθμοί στην Εγνατία Οδό θα «χρεώνουν» 2,40 ευρώ για τα Ι.Χ., όπως και οι υπόλοιποι (πλην Μαλγάρων, που χρεώνουν 1,20 ευρώ).

Πηγή: thestival.gr