Συνεχίζονται οι δράσεις καθαριότητας περιμετρικά του οικισμού “Αγία Σοφία”


Ακόμη μία εξόρμηση καθαριότητας πραγματοποιείται από υπαλλήλους και μηχανήματα της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας του Δήμου Δέλτα στην περιοχή περιμετρικά του οικισμού «Αγία Σοφία».

Στόχος είναι να απομακρυνθεί ένα μέρος των ογκωδών απορριμμάτων που συνεχίζουν να συσσωρεύονται στην περιοχή μετατρέποντας την σε αυτοσχέδια χωματερή.

Οι όγκοι σκουπιδιών και ογκωδών απορριμμάτων που συγκεντρώνονται με μεγάλη συχνότητα πέριξ του οικισμού Αγία Σοφία αποτελούν μια διαρκή υγειονομική βόμβα που ο Δήμος προσπαθεί να διαχειριστεί με τα ότι μέσα διαθέτει. Λάστιχα, παλιά έπιπλα, μπάζα και κάθε λογής σκουπίδια συγκεντρώνονται εν ριπή οφθαλμού στην περιοχή μέσα σε λίγες ώρες από τις εξορμήσεις καθαριότητας που γίνονται τακτικά.

«Συνεχίζουμε να μαζεύουμε τεράστιους όγκους σκουπιδιών από την περιοχή προκειμένου να καθαρίσουμε την αυτοσχέδια χωματερή που έχει δημιουργηθεί ωστόσο παρά τις προσπάθειες μας μέσα σε λίγες ημέρες η περιοχή ξαναγεμίζει από ογκώδη αντικείμενα», τόνισε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Κυριακίδης

Ήδη μετά από τις επαφές του Δημάρχου Γιάννη Ιωαννίδη, με την Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης κ Βούλα Πατουλίδουκαι τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ,μετά από αίτημα του Δημάρχου Δέλτα και την πρωτοβουλία του προϊσταμένου της εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, αναμένεται το «πράσινο φως» για ακόμη μια εκστρατεία καθαρισμού της περιοχής με μηχανήματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Στο μεταξύ οι υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου Δέλτα, ολοκλήρωσαν τον καθαρισμό του πάρκου Μαλλιούρη στη Χαλάστρα που είχε μετατραπεί σε τόπο συγκέντρωσης ογκωδών απορριμμάτων και το παρέδωσαν καθαρό στους δημότες.