​Πανυγηρης στον Ιερό Ναό Νέο μαρτύρων Αγίου Αθανασίου και Ιωννου του κουλακιωτου.


Πανυγηρης στον Ιερό Ναό Νέο μαρτύρων Αγίου Αθανασίου και Ιωννου του κουλακιωτου . Γράφει ο Σωτήριος Μπέμπης


Την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, εορτη του Νεομαρτυρα Αγίου Ιωάννου του κουλιακιοτη,  πανηγύρισε ο ομώνυμος Ιερός Ναός στην Χαλάστρα.

Επί τις εορτής του πολιούχου της χαλάστρας τελέστηκε αρχιερατικο συλλειτουργο,  προεξαρχοντος του Σεβασμιωτατου Μητροπολίτη Κιτρους κ. Γεωργίου,  ενώ το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιωτατος Μητροπολίτης Βέροιας Νάουσας και Καμπάνιας Κ. Παντελεήμων. Μετά το πέρας της θείας πανηγυρικης λειτουργίας τελεστή αγιασμός που σηματοδότησε την έναρξη των εργασιών του πνευματικού κέντρου που θα λειτουργήσει στον ισόγειο χώρο του Ιερού Ναού και θα εξυπηρετεί της ποιμαντικες ανάγκες.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας έγινε και η παρουσίαση του νέου μουσικού εγχειριδίου που εξέδωσε η σχολή Βυζαντινής μουσικής της Ιερας Μητροπόλεως Βέροιας Ναουσης και Καμπάνιας ”Κοσμάς ο Μαδυτινος”. Το εγχειρίδιο με τίτλο ”Ακολουθίες της Υπεραγιας Θεοτόκου” φιλοπονηθηκε από τον διευθυντή της σχολής, κ.Γεωργιο Ορθουλιδη και περιέχει ακολουθίες της Μικρας και Μεγάλης παρακλησεως, καθώς και του Ακαθιστου ύμνου. Η έκδοση είναι αφιερωμένη στον μακαριστό Μητροπολίτη Σταυροπηγιου κυρο Αλέξανδρο.

Προτού την παρουσίαση του βιβλίου προηγήθηκε μουσικό πρόγραμμα από το τοπικό παράρτημα της σχολής υπό τη διεύθυνση του πρωτοψαλτη και καθηγητή της βυζαντινής μουσικής κ.  Αντωνίου Μεσιαρη. Χαιρετισμούς απεύθυναν ο πρεσβύτερος πάτερ Δημήτριος Καλογηρος και ο Σεβασμιωτατος Μητροπολίτης Βέροιας Νάουσας και Καμπάνιας Κ. Παντελεήμων. Την παρουσίαση του νέου βιβλίου καθώς και την θεματολογία του παρουσίασαν η κ . Τζωρζινα Αθανασίου Διδάκτωρ Γλωσσολογίας του πανεπιστημίου Σορβόνης και η κ. Ηρω Δαδη υποψήφια διδάκτωρ φιλοσοφίας στο Α.Π.Θ. Στο τέλος τον λόγο είχε ο συγγραφέας του βιβλίου κ. Γεωργιος Ορθουλιδης.  Η χορωδία της σχολής με τον καθηγητή της κι Ιορδάνη Ζερδαλη απέδωσε σειρά ύμνων από το ομώνυμο βιβλίο που παρουσιασθηκε. Την όλη εκδήλωση παρουσίασε ο καθηγητής της σχολής κ. Βασίλειος Μαυραγκανος.