Ο.Α.Σ.Θ: Επιπλέον 60 λεωφορεία βγαίνουν στους δρόμους


Στόχος να φτάσουν τα 450 τα λεωφορεία που κυκλοφορούν.

Στην επισκευή 50- 60 λεωφορείων αλλά και στην αναδιάρθρωση των γραμμών του θα προχωρήσει ο ΟΑΣΘ, όπως ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη τύπου, ο πρόεδρος του Οργανισμού, Στέλιος Παππάς.

Αυτή την στιγμή στη Θεσσαλονίκη κυκλοφορούν 390 λεωφορεία ενώ μέχρι το μεσημέρι αναμένεται να βγουν στους δρόμους 415.  Το νούμερο αυτό αυξομειώνεται και ορισμένες μέρες φτάνει μέχρι και τα 420.

Σύμφωνα με τον κ. Παππά για να εξυπηρετηθούν οι Θεσσαλονικείς με ικανοποιητικό τρόπο απαιτούνται 450-460 λεωφορεία  και γι αυτό  σε περίπου δύο με τρεις μήνες αναμένεται γίνει η  επισκευή 50- 60 λεωφορείων, καθώς η διοίκηση του έχει έρθει σε συνεννόηση με προμηθευτές για τα ανταλλακτικά.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, η διοίκηση του Οργανισμού ήρθε σε συμβιβασμό με τους προμηθευτές, οι οποίοι είχαν σταματήσει να προμηθεύουν ανταλλακτικά και τα λεωφορεία θα επισκευαστούν.

Παράλληλα αναμένεται να αλλάξουν και τα δρομολόγια των γραμμών του ΟΑΣΘ. Το σχέδιο συζητιέται και σε περίπου 1.5 αναμένεται να είναι έτοιμο, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται από πότε θα τεθεί σε ισχύ.

“Πρέπει να ξανασχεδιάσουμε το σχέδιο των γραμμών. Ο ΟΑΣΘ εκτός από το μεταφορικό επιτελεί κι άλλο έργο. Πρέπει να γίνουν τα λεωφορεία πιο λειτουργικά για τους επιβάτες, να αποσυμφωρηθεί το κέντρο της πόλης και να δημιουργούνται λιγότερα προβλήματα στο κυκλοφοριακό αλλά και στη ρύπανση”, τόνισε ο κ. Παππάς.

 

Πηγή: thestival.gr