Λήστεψαν επιχειρήσεις και οχήματα σε Χαλάστρα, Κύμινα και περιοχές της Θεσσαλονίκης


Η συνολική λεία των δραστών φτάνει τις 7.500 ευρώ.

Πλούσια δράση στις ληστείες και κλοπές είχε ο 21χρονος Ρομά, ο οποίος συνελήφθη, μετά από καταδίωξη, τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.

Από την έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Θέρμης προέκυψε ότι ο συλληφθείς μαζί με 24χρονο συνεργό του, κατά το χρονικό διάστημα 07-02-2020 έως 09-02-2020, στις περιοχές του κέντρου της πόλης, της Χαλάστρας, των Κυμίνων, του Ωραιοκάστρου και της Περαίας προέβησαν σε δύο κλοπές οχημάτων, μία απόπειρα ληστείας και τρεις διαρρήξεις επιχειρήσεων- καταστημάτων, αφαιρώντας χρηματικά ποσά και αποθηκευμένα καλώδια αξίας 7.500 ευρώ.

Ο 21χρονος, τα ξημερώματα της Κυριακής μαζί με συνεργό του, επιβαίνοντας σε ΙΧ, αγνόησαν τα σήματα για έλεγχο που τους έγιναν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης και ανέπτυξαν ταχύτητα ρίπτοντας παράλληλα προς το μέρος του περιπολικού οχήματος διάφορα αντικείμενα.

Πλησίον του οικισμού Αγίας Σοφίας, το όχημα των δραστών προσέκρουσε σε κολόνα περίφραξης με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί και να συλληφθεί  ο 21χρονος.

Από την περαιτέρω έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Θέρμης πρόκυψε ότι οι δράστες νωρίτερα με το όχημα που αφαίρεσαν από την περιοχή της Πυλαίας προέβησαν σε τρεις διαρρήξεις καταστημάτων στις περιοχές Θέρμης και Θερμαϊκού, από τα οποία αφαίρεσαν συρτάρια ταμειακών μηχανών, βιβλιάρια τραπεζών καθώς και ένα  κουτί εράνων.