Μακεδονικός Γέφυρας-Ιωνικός: 0-2


Σημαντικό “διπλό” για την ομάδα του Ιωνικού.

Πολύ σημαντική, για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, εκτός έδρας νίκη σημείωσε ο Ιωνικός, ο οποίος κατόρθωσε να λυγίσει τη μαχητική αντίσταση που προέβαλλε ο Μακεδονικός Γέφυρας κερδίζοντας τον με σκορ 0-2.

Οι “πράσινοι” εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο πιο δυνατά από τον αντίπαλο τους και μέσα στα πρώτα λεπτά απώλεσαν δύο πολύ καλές ευκαιρίες για γκολ. Πιο συγκεκριμένα, στο 11′ ο Πεταλάς έβγαλε εξ αριστερών τη σέντρα για τον επερχόμενο Βόβλα που σούταρε άουτ, ενώ στο 13′ ο Πεταλάς μπήκε στην περιοχή και σούταρε, μα ο Πλάνος με ωραία επέμβαση έδιωξε σε κόρνερ. Λίγο αργότερα (22′), ο Κεχαγιάς με τον Πασπαλά συνεργάστηκαν άψογα, ο τελευταίος βγήκε φάτσα με τον Άγγελογλου, αλλά σούταρε εκτός εστίας. Μετά από μερικά δευτερόλεπτα (23′), ο Πασπαλάς επιχείρησε τη σέντρα, ο Ασλανίδης έπιασε το σουτ, όμως ξανά ο έμπειρος πορτιέρο αποσόβησε το μοιραίο. Έπειτα, στο 27′, ο Κυζεράκος πάσαρε στον Καφετζή που σούταρε, ωστόσο δεν βρήκε εστία. Στη συνέχεια (32′), ο Ελληνίδης έδωσε την ασίστ για τον Πασπαλά που βγήκε σε θέση τετ-α-τετ και πλάσαρε άουτ. Η τελευταία φάση του ημιχρόνου διαδραματίστηκε στο 39′, με το σουτ του Χατζηλιά και την απόκρουση του Πλάνου.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης (50′), ο Καζάνας έχασε τεράστια ευκαιρία, αφού όντας ολομόναχος απέναντι στον Πλάνο πλάσαρε έξω. Στο 55′ οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον διαιτητή για ένα πέσιμο ποδοσφαιριστή στη μεγάλη περιοχή, ωστόσο ο κ. Μάστακας δεν σφύριξε για παράβαση. Ύστερα από εφτά λεπτά (62′) ο Μανελίδης με ένα σουτ εκτός περιοχής αιφνιδίασε τον έμπειρο Αγγέλογλου -ο οποίος έκανε λάθος υπολογισμό- και άνοιξε το σκορ, 0-1. Το επόμενο τέρμα της συνάντησης σημειώθηκε στο 89′ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι (αμφισβητήθηκε έντονα από τους γηπεδούχους) του Κεχαγιά, 0-2. Τέλος, στο 94′ ο Καζάνας νικήθηκε ακόμα μια φορά από τον Πλάνο που απέκρουσε το κοντινό πλασέ του πολύπειρου στράικερ.

 

Μακεδονικός Γέφυρας (Χ. Ζίφκας): Αγγέλογλου, Κατσώρας, Βαλώζος, Καμβούκος, Γαρουφαλιάς, Καφετζής, Βόβλας, Κυζεράκος, Πεταλάς, Μάστορας, Χατζηλιάς

Επίσης αγωνίστηκαν οι Καζάνας, Κοντογιάννης και Σκενδέρης.

Ιωνικός (Γ. Σαββόγλου): Πλάνος, Τσαμασλίδης, Ασλανίδης, Παπαδόπουλος, Μπαλόμπας, Χατζηαντωνίου, Αγγελής, Κουσιώρας, Κεχαγιάς, Ελληνίδης, Πασπαλάς

Επίσης αγωνίστηκαν οι Καλτσίδης, Μανελίδης, Κωνσταντινίδης και Βέργος

Διαιτησία: Μάστακας (Τσιότσιος Ν. – Τσεχελίδης)

 

 

Πηγή: erasitexnika.gr