Μαθήματα Ζωής, Αλληλεγγύης & Ανθρωπιάς από τους πολίτες του Δήμου Δέλτα


Με μήνυμα του ο Δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης ευχαριστεί τους δημότες, τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες του Δήμου Δέλτα για την προσφορά και την αλληλεγγύη που έδειξαν μέσα στην χρονιά που φεύγει με την ανιδιοτελή συμμετοχή τους σε πρωτοβουλίες του Δήμου Δέλτα και του ΚΠΟΔΔ που είχαν ως στόχο την παροχή βοήθειας σε συνανθρώπους μας μέσα στην δύσκολη εποχή της πανδημίας του κορονοϊού. Στο μήνυμα του ο κ Ιωαννίδης κάνει ιδιαίτερη αναφορά στον Κοινωνικό Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Δέλτα που συγκέντρωσε 1019 φιάλες αίματος ( περισσότερες από κάθε άλλη φορά) με τις δράσεις Αιμοδοσίας που διοργάνωσε, εκ των οποίων 400 φιάλες χρησιμοποιήθηκαν σε χειρουργεία και μεταγγίσεις. Επίσης αναφέρεται στις δράσεις του Κοινωνικού Παντοπωλείου που πρόσφερε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στους δημότες που έχουν ανάγκη και όχι μόνο.

Το ευχαριστήριο μήνυμα του Δημάρχου Δέλτα Γιάννη Ιωαννίδη:

Το 2020 που ολοκληρώνει την πορεία του, δεν καταγράφει μόνο πανδημία, εγκλεισμό, αποστασιοποίηση, και αποξένωση. Κατέγραψε και αντίρροπες δυναμικές, ως μορφή έμπρακτης θετικής κοινωνικής αντίστασης στις καταθλιπτικές εξελίξεις.
Ένα τέτοιο παράδειγμα, αναδείξαμε με τη στάση μας, οι πολίτες του Δήμου Δέλτα.
Με την αθρόα συμμετοχή μας, σε όλες τις κοινωνικές δράσεις και πρωτοβουλίες του Δήμου Δέλτα και του Κοινωνικού Πολιτιστικού Οργανισμού, σταθήκαμε, όχι απλά στο ύψος των περιστάσεων, αλλά ξεπεράσαμε τις πιο αντίξοες συνθήκες και δηλώσαμε παρόντες, προσφέροντας αυτό που μπορούσαμε, χωρίς να φοβηθούμε.
Κλείνει ένας κύκλος ενεργής δημοτικής κοινωνικής πολιτικής, με την ανιδιοτελή συμπαράσταση κατοίκων, δημοτών και επιχειρήσεων. Τους χρωστάμε ένα μεγάλο εκ βαθέων ευχαριστώ, που μας έδωσαν τη δυνατότητα να βοηθήσουμε συμπολίτες, στις πιο κρίσιμες στιγμές της ζωής τους.

Οφείλουμε, να ξεχωρίσουμε την πρωτοβουλία του Διοικητικού Συμβουλίου του Κοινωνικού Πολιτιστικού Οργανισμού και των στελεχών του, για τους κύκλους προγραμματισμένων αιμοδοσιών.

Με την άοκνη συνέργεια στελεχών, εργαζομένων, συντόνισε την αθρόα προσέλευση 1232 εθελοντών αιμοδοτών, στις τρεις Δημοτικές Ενότητες και συνέλεξε 1019 φιάλες αίματος (πολλαπλάσιες των τελευταίων ετών), εν μέσω πανδημίας και περιοριστικών μέτρων. Απο τις οποιες 400 χορηγήθηκαν για χειρουργεία και μεταγγίσεις. Αποδείχτηκαν πολύτιμες για τη ζωή συνανθρώπων μας, που το είχαν άμεση ανάγκη.
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο και τα στελέχη του, πέτυχαν με τη στήριξη που προσέφεραν επιχειρήσεις, επαγγελματίες και πολίτες, να μην αφήσουν κανένα πολίτη, που βρέθηκε στο οπτικό τους πεδίο αβοήθητο, χωρίς να του προσφέρουν τα απαραίτητα για την καλύτερη δυνατή διαβίωση. Επισης παράλληλα, πήραν και ευρύτερες κοινωνικές πρωτοβουλίες.

Στην ίδια κατεύθυνση, κινήθηκαν και οι επαγγελματίες διαφόρων περιοχών, κατά μόνας ή συλλογικά όπως ο «Σύλλογος Καταστηματαρχών Σίνδου», που διέθεσαν γεύματα στους εργαζόμενους σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.
Ευχαριστούμε από καρδιάς, όλους τους εθελοντές, που προσέφεραν κάτι από τον καλύτερο εαυτό τους, ευχαριστούμε αυτούς που προσήλθαν να δώσουν αίμα, αλλά για λόγους υπεράνω της θέλησης τους, δεν τους δόθηκε η δυνατοτητα. Τους συλλόγους εργαζομένων, τους αθλητικούς και πολιτιστικούς, τις εθελοντικές ομάδες, τις Δημοτικές Κοινότητες, κάθε έναν που προσέφερε, ότι μπορούσε, αλλά και αυτούς που το σκέφτηκαν, αλλά δεν τα κατάφεραν, τους περιμένουμε την επόμενη φορά.

Όλοι αυτοί, κατέστησαν το Δήμο Δέλτα πρωτοπόρο και πρωταγωνιστή, στη διάθεση και τη δυνατότητα προσφοράς, σε νοσοκομεία και συνανθρώπους μας κάθε φυλής, εθνικότητας ή χρώματος, που είχαν ανάγκη.
Τα πληθωρικά ευχαριστήρια και τα τιμητικά συγχαρητήρια, που εισπράξαμε από πολλές πλευρές, ως Δημος και ως Δήμαρχος, τους ανήκουν. Όλοι Μαζί Συνεχίζουμε …

Καλά Χριστούγεννα και καλές γιορτές με αυτούς που αγαπάτε,
ακόμα κι αν είναι μακριά σας…
η καρδιά και το μυαλό δεν κρατάνε αποστάσεις…

 

Φωτογραφίες: https://thesstoday.gr