Φτιάχνουμε πεϊνιρλί σε συνταγή της Κατερίνας Καράδαλη


Φτιάχνουμε πεϊνιρλί σε συνταγή της Κατερίνας Καράδαλη

Γεια σας φίλες /φίλοι μου !

Πως είστε ;;;

Σκέφτηκα να φτιάξουμε σήμερα μια αλμυρή εξαιρετική συνταγή .Είναι ένα σκακ που μπορεί να πάρει το παιδί στο σχολείο ,οι μεγάλοι στη δουλειά τους ,αλλά το ευχαριστιόμαστε κι ως συνοδευτικό με την  μπυρίτσα μας (εφόσον έρχεται καλοκαίρι ).Η συνταγή μας για σήμερα είναι Πεϊνιρλάκια !!!

  • Να ξέρετε ότι όποια συνταγή σας δίνω είναι σίγουρα δοκιμασμένη από εμένα .
  • Βέβαια η γεύση είναι προσωπική προτίμηση και γούστο !!!
  • Αν έχετε απορίες λοιπόν και θέλετε κάποια διευκρίνιση ,μη διστάζετε να μου γράψετε .

Σε κάποιες συνταγές είμαι σύντομη και δεν κάνω μεγάλη αναφορά για να μη σας κουράζω .Άλλωστε εσάς σας ενδιαφέρει η συνταγή και η εκτέλεση της.

 

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με τα υλικά που θα χρειαστούμε :

ΠΕΪΝΙΡΛΑΚΙΑ ΜΟΥΡΛΙΑ !!!

Υλικά συνταγής για τη ζύμη :

500 ml χλιαρό γάλα

1 φακ.ξηρή μαγιά

240 ml (ελαιόλαδο και σπορέλαιο )

1 κ.γλ.αλάτι

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για τη γέμιση :

150 γρ.γκούντα τριμμένη

150 γρ.γραβιέρα Κρήτης τριμμένη

100 γρ .τυρί κρέμα Philadelphia

10 φέτες γαλοπούλα καπνιστή (κομμένη  σε κομματάκια )

10 φέτες μπριζόλα καπνιστή (κομμένη δε κομματάκια )

10 φέτες μπέϊκον καπνιστό (κομμένο σε κομματάκια )

Για την επάλειψη:

1 κρόκο αυγού με   λίγο νεράκι

Εκτέλεση συνταγής :

Σε μια λεκάνη διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα και στη συνέχεια  ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά .Ζυμώνουμε καλά μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα χέρια μας και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 10-15 λεπτάκια .Όσο περιμένουμε τη ζύμη μας ,ετοιμάζουμε τη γέμιση (η οποία είναι σύμφωνα με τα γούστα μας ).Κατόπιν χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια περίπου 40-45 γρ /καθένα .Τα ανοίγουμε με το χέρι μας σε μικρά φυλλαράκια και τα γεμίζουμε με τη γέμιση που ετοιμάσαμε .Ο τρόπος που κλείνουμε το πεΪνιρλάκι είναι εύκολος και απλός .Σας δείχνω στο βιντεάκι τον τρόπο κλεισίματος .

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,  αντιστάσεις στους 180 βαθμούς κελσίου περίπου 25-30 λεπτάκια μέχρι να ροδίσουν καλά . Αναλόγως τον φούρνο σας .

  • Γίνονται  πεντανόστιμα κι αφράτα !!!Και πιστέψτε με είναι πολύ καλύτερα από  του φούρνου .

Καλή σας επιτυχία !!!

Εις το επανιδείν

Καράδαλη Κατερίνα