Φτιάχνουμε μιλφέιγ σε συνταγή της Κατερίνας Καράδαλη


Φτιάχνουμε μιλφέιγ σε συνταγή της Κατερίνας Καράδαλη

 

Γεια σας φίλες/ φίλοι μου !!!

Παρασκευούλα η πιο αγαπημένη μέρα της εβδομάδας και είμαι εδώ για να σας φτιάξω μια εύκολη ,γευστική ,ανάλαφρη και γλυκιά συνταγή .

Το γλυκό που θα φτιάξουμε παρεούλα σήμερα είναι το ΜΙΛΦΕΙΓ(mille-feuille). Η χώρα προέλευσης είναι η Γαλλία και η ονομασία του σημαίνει χίλια φύλλα. Η βάση του γλυκού είναι από σφολιάτα επομένως σε αυτή οφείλει την ονομασία του (χίλια φύλλα).

Όσο αρχάριοι και να είστε στην κουζίνα αυτό το γλυκό είναι πανεύκολο και θα μπορούσε να το φτιάξει ακόμη κι ένα παιδί.

 

 

Είστε έτοιμοι να φτιάξουμε Μιλφέιγ;

Ας ξεκινήσουμε όμως συγκεντρώνοντας τα υλικά μας.

 

Υλικά συνταγής :

Για τη βάση
3 πακέτα σφολιατίνια εμπορίου .

Για την κρέμα
2 φάκελα Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Μιλφέιγ
1200ml γάλα φρέσκο

Για την σαντιγί
1 φάκελο Garni Ζαχαροπλαστικής βανίλια
200ml γάλα

 

Εκτέλεση:
Ετοιμάζετε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Μιλφέιγ σύμφωνα τις οδηγίες της συσκευασίας.

Στρώνετε μια επιφάνεια από σφολιατίνια στον πάτο του ταψιού (31χ42 εκ.)και ρίχνετε τη μισή Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Μιλφέιγ. Βάζετε άλλη μία στρώση σφολιατίνια πάνω από το μείγμα Κρέμας Ζαχαροπλαστικής Μιλφέιγ και ρίχνετε την υπόλοιπη κρέμα σκεπάζοντας όλα τα σφολιατίνια πολύ καλά.

Ετοιμάζετε το Garni Ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Ρίχνετε το Garni Ζαχαροπλαστικής πάνω από την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Μιλφέιγ.

Τέλος θρυμματίζετε τα σφολιατίνια πάνω από την επιφάνεια του γλυκού και το τοποθετείτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

Βέβαια θα μπορούσαμε να φτιάξουμε τη δική μας κρέμα ζαχαροπλαστικής και να ψήσουμε σφολιάτα ,έτσι ώστε να φαίνεται πιο σπιτικό το γλυκό ,όμως πιστέψτε με είναι φανταστικό
ακόμη με κρέμα έτοιμη και με τα σφολιατίνια εμπορίου .

Καλή σας απόλαυση !!!

Εις το επανιδείν
Καράδαλη Κατερίνα