Συνταγή για τρουφάκια της Κατερίνας Καράδαλη


Συνταγή για τρουφάκια της Κατερίνας Καράδαλη

Γεια σας φίλες/φίλοι μου !!!

Κι αυτή την Παρασκευή κοντά σας με μια νέα συνταγή μου .

Πιστεύω να μην κουράζεστε με τις συνταγές που σας δίνω . Είναι απλές συνταγές και με υλικά που βρίσκουμε εύκολα στα σούπερ μάρκετ .

Μπορείτε να ρωτάτε ότι θέλετε κάτω στα σχόλια της συνταγής .Τι λέτε σήμερα να φτιάξουμε λίγα τρουφάκια ;;;;

Είναι αγαπημένο γλυκάκι των μικρών αλλά και των μεγάλων .Με εύκολα και αγαπημένα υλικά που λίγο πολύ έχουμε στην κουζίνα μας .

Αυτές οι μικρές ,καφέ ,λαχταριστές μπαλίτσες λίωνουν στο στόμα και μου φέρνουν αναμνήσεις των παιδικών μου χρόνων ….τότε που όλα τα σπίτια έκαναν γιορτές και η μαμά μου, όπως και πολλές μαμάδες έκαναν ένα σωρό ετοιμασίες με αλμυρές και γλυκές γεύσεις .Μια από τις γλυκές γεύσεις  ήταν και τα τρουφάκια .

Ξεκινάμε παρέα να φτιάξουμε τα μαμαδίστικα τρουφάκια !!!

 

ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ

 

Υλικά συνταγής :

4 νεροπότηρα καρύδια ψίχα (400γρ.)

1 νεροπότηρο γάλα φρέσκο (300 γρ.)

1 νεροπότηρο ζάχαρη (280 γρ.)

250 γρ. μπισκότα πτι-μπερ

160 γρ. κακάο σκόνη

400 γρ. τρούφα σοκολάτας

3 κ.σ. μαργαρίνη

1 φλ. κονιάκ ή λικέρ της αρεσκείας σας για το πλάσιμο στο τέλος

1 συσκευασία χαρτάκια κυπελλάκια

 

Εκτέλεση συνταγής :

Πρώτα ετοιμάζουμε τα υλικά μας τρίβοντας τα καρύδια και τα μπισκότα στο multi. Έχουμε έτοιμα σε μπολ και τα υπόλοιπα υλικά.

Ζεσταίνουμε το γάλα και το ρίχνουμε σε ένα ευρύχωρο μπολ, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη μέχρι να λιώσει.

Προσθέτουμε την ζάχαρη και πάλι ανακατεύουμε να ενσωματωθεί.

Προσθέτουμε σταδιακά το κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί κι αυτό στο μείγμα.

Συνεχίζουμε προσθέτοντας και το τριμμένο μπισκότο.

Τέλος προσθέτουμε και τα τριμμένα καρύδια και ανακατεύουμε καλά.

Σαν αποτέλεσμα θα έχουμε ένα πυκνό και σφιχτό ομοιογενές μείγμα και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει περισσότερο.

Στο ενδιάμεσο ετοιμάζουμε τα χαρτάκια μας και βάζουμε σε μπολάκια το κονιάκ και την τρούφα.

Βρέχουμε τα χέρια μας στο κονιάκ και με ένα κουτάλι παίρνουμε ζύμη και την πλάθουμε σε μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού.

Βουτάμε τα μπαλάκια στην τρούφα γύρω-γύρω να κολλήσουν παντού και τα τοποθετούμε ένα-ένα προσεχτικά στα χαρτάκια. Τα τοποθετούμε σε πιατέλα και τα διατηρούμε στο ψυγείο. Είναι έτοιμα για να τα απολαύσουμε.

 

Καλή σας απόλαυση !!!

Εις το επανιδείν

Καράδαλη Κατερίνα