Τζιτζικώστας: Αν και αύριο δεν κυκλοφορήσουν τα λεωφορεία προσφεύγουμε με το Δ. Θεσσαλονίκης στη Δικαιοσύνη


Τζιτζικώστας: Αν και αύριο δεν κυκλοφορήσουν τα λεωφορεία προσφεύγουμε με το Δ. Θεσσαλονίκης στη Δικαιοσύνη

Ενημέρωση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας για το πρόβλημα των αστικών συγκοινωνιών στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Στο τέλος της συνεδρίασης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ενημέρωσε το σώμα για τις επαφές που είχε για την επίλυση του ζητήματος και για την πρόθεσή του, σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης, να προσφύγει στη Δικαιοσύνη αν μέχρι αύριο δεν λυθούν τα «χειρόφρενα» των αστικών λεωφορείων.

Όπως είπε ο κ. Τζιτζικώστας:

«Ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο προσπαθειών. Συναντήθηκα με τον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη και του ζήτησα να προχωρήσει άμεσα η καταβολή τουλάχιστον των περίπου έξι εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία είναι μέρος των χρεών προς τον ΟΑΣΘ, που αναγνωρίζει η Κυβέρνηση, κυρίως από τα Υπουργεία Εργασίας και Παιδείας. Ο ΟΑΣΘ με τη σειρά του αμέσως μόλις λάβει αυτά τα χρήματα, οφείλει να τα μεταφέρει στους εργαζόμενους και να λυθούν τα ‘χειρόφρενα’. Ζήτησα επίσης, μέχρι να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημά τους για την καταβολή των δεδουλευμένων, οι εργαζόμενοι σε ένδειξη καλής θέλησης να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους. Αυτή η κατάσταση που βιώνει επί δέκα μέρες η Θεσσαλονίκη δεν μπορεί να συνεχιστεί και να πετάει ο ένας το μπαλάκι στον άλλο.

Θέλω να ενημερώσω το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας ότι σε συνεννόηση και με το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης θα κινηθούμε νομικά. Δυστυχώς, όπως έγινε και με την περίπτωση της Ειδομένης, όταν αναγκάστηκα να προσφύγω στη Δικαιοσύνη για να τελειώνει αυτή η τραγωδία –και τελείωσε-, μας αναγκάζουν να φτάσουμε και πάλι σε ένα σημείο όπου η μόνη λύση μας είναι η προσφυγή στη Δικαιοσύνη, αντί να λύνουμε τα θέματα πολιτικά. Εφόσον το πρόβλημα δεν λυθεί μέχρι αύριο θα κινηθούμε αμέσως νομικά. Ζητώ από όλους τους φορείς της πόλης, κι όχι μόνο από το Δήμο, να έρθουν να περπατήσουμε μαζί αυτό το δρόμο, επειδή αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο».

Η Θεσσαλονίκη είναι δέκα ημέρες χωρίς αστική συγκοινωνία και η Κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες της».