Μείωση στα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού & στις νοσηλείες στο Δήμο Δέλτα


Πώς διαμορφώνεται η κατάσταση;

Σημαντική μείωση των ενεργών κρουσμάτων στο δήμο Δέλτα.

Από τα 112 ενεργά κρούσματα της προηγούμενης εβδομάδας πλέον καταγράφονται 91. Μειωμένες ελαφρά είναι και οι νοσηλείες, που έπεσαν στις 29 από 32.

Η κατάσταση στους υπόλοιπους Δήμους της Θεσσαλονίκης:

Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Σημαντική μείωση των ενεργών κρουσμάτων καταγράφει ο δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης ως συνέχεια των επανειλημμένων μειώσεων του προηγούμενου διαστήματος. Από 87 τα ενεργά κρούσματα έπεσαν στα 71 και πλέον μειώθηκαν στα 43. Από αυτά τα 20 αφορούν σε νοσηλείες.

Βόλβης

Σε σταθερά καλή επιδημιολογική εικόνα παραμένει ο δήμος Βόλβης. Τα ενεργά κρούσματα παραμένουν εδώ και πολύ καιρό κάτω από τα 20. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση τα ενεργά κρούσματα στο δήμο είναι 19 και οι νοσηλείες μόλις πέντε.

Θερμαϊκού

Σταθερή και διαρκή μείωση των ενεργών κρουσμάτων και των νοσηλειών καταγράφεται και στο δήμο Θερμαϊκού. Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, τα ενεργά κρούσματα από 81 πήγαν στα 71 και πλέον μειώθηκαν στα 60. Το πολύ ενθαρρυντικό είναι η μεγάλη μείωση (50%) στους νοσηλευόμενους. Από 28 την προηγούμενη εβδομάδα πλέον έπεσαν στους μισούς, 14.

Θέρμης

Αυξήθηκαν τα ενεργά κρούσματα, μειώθηκαν σημαντικά οι νοσηλείες στο δήμο Θέρμης. Από τα 87 ενεργά κρούσματα της προηγούμενης εβδομάδας, η τελευταία ενημέρωση του ΕΟΔΥ καταγράφει 117, δηλαδή περίπου όσα πριν από δυο εβδομάδες. Το ευχάριστο είναι ότι μειώθηκαν πολύ οι νοσηλείες, που από 28 την προηγούμενη εβδομάδα έπεσαν στις 19. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι νοσηλείες στο συγκεκριμένο δήμο ήταν επί μεγάλο χρονικό διάστημα λίγο κάτω από τις 30 και για πρώτη φορά μετά τις 22 Μαρτίου έπεσαν κάτω από τις 20.

Θεσσαλονίκης

Θεαματική βελτίωση αυτή την εβδομάδα στα επιδημιολογικά δεδομένα εμφανίζει ο δήμος Θεσσαλονίκης, όπως από χτες έγραψε η Voria.gr. Τα ενεργά κρούσματα είναι πλέον 1.081 από τα οποία σε νοσηλεία είναι τα 309. Αν δεν επηρεάσει κάτι αρνητικά την πορεία αποκλιμάκωσης, για πρώτη φορά ύστερα από μήνες, στον κεντρικό δήμο, που διαμορφώνει και την εικόνα όλου του νομού, τα ενεργά κρούσματα θα πέσουν κάτω από τα χίλια και οι νοσηλείες κάτω από τις 300.

Καλαμαριάς

Συνεχίζει τη θετική πορεία της η πανδημία και στο δήμο Καλαμαριάς. Τα πράγματα από εβδομάδα σε εβδομάδα πηγαίνουν καλύτερα. Από τη μείωση στα 94 κρούσματα την προηγούμενη εβδομάδα, πλέον τα ενεργά κρούσματα μειώθηκαν περαιτέρω στα 84. Σταθερή είναι η εικόνα στους νοσηλευόμενους, που είναι 25.

Κορδελιού – Ευόσμου

Σε σταθερά υψηλό αριθμό ενεργών κρουσμάτων παραμένει ο δήμος Κορδελιού – Ευόσμου, καθώς καταγράφηκε νέα μικρή αύξηση, όμως το αισιόδοξο είναι η μεγάλη μείωση στον αριθμό των νοσηλειών, που έπεσαν αυτή την εβδομάδα σημαντικά. Τα ενεργά κρούσματα μετρήθηκαν στα 169, από 150 την προηγούμενη εβδομάδα (είχαν μειωθεί), ενώ από αυτά σε νοσοκομείο είναι πλέον 36, όταν την προηγούμενη εβδομάδα ήταν 50.

Λαγκαδά

Σε διαρκή αποκλιμάκωση της πανδημίας είναι και ο δήμος Λαγκαδά. Τα ενεργά κρούσματα μειώθηκαν γι’ ακόμη μια εβδομάδα κι από τα 111 έπεσαν στα 106. Θεαματική όμως είναι η μείωση στις νοσηλείες, οι οποίες πλέον είναι 20 από 36 την προηγούμενη εβδομάδα.

Νεάπολης – Συκεών

Σταθερός ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στο δήμο Νεάπολης – Συκεών, σημαντικός όμως ο περιορισμός των νοσηλειών. Τα ενεργά κρούσματα από 90 την προηγούμενη εβδομάδα είναι πλέον στα 92, όμως οι νοσηλείες από 31 την προηγούμενη εβδομάδα έπεσαν στις 22.

Παύλου Μελά

Σταθεροποιείται η πορεία της πανδημίας στο δήμο Παύλου Μελά. Ο δήμος καταγράφει για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα σχεδόν ίδια εικόνα και περιμένει την αποκλιμάκωση στο επόμενο διάστημα. Τα ενεργά κρούσματα από 151 πήγαν στα 147 και σήμερα είναι στα 161, ενώ οι νοσηλείες από 53 μειώθηκαν στις 44 και πλέον είναι 41.

Πυλαίας – Χορτιάτη

Συνεχίζεται σταθερά η βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων και στο δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη. Τα ενεργά κρούσματα, που την προηγούμενη εβδομάδα είχαν περιοριστεί στα 90 μειώθηκαν περαιτέρω αυτή την εβδομάδα στα 80, ενώ σε σταθερά χαμηλό αριθμό παραμένουν οι νοσηλείες, στις 16.

Χαλκηδόνας

Θεαματική είναι η βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων στο δήμο Χαλκηδόνας. Τα ενεργά κρούσματα από 185 μειώθηκαν στα 133 και σημείωσαν νέα μεγάλη μείωση στα 54. Οι δε νοσηλείες από 45 την προηγούμενη εβδομάδα μειώθηκαν πλέον στις 28. Είναι ίσως η πιο σημαντική βελτίωση που καταγράφεται αυτή την εβδομάδα ανάμεσα στους 14 δήμους.

Ωραιοκάστρου

Σταθερή και συνεχή βελτίωση παρουσιάζει και ο δήμος Ωραιοκάστρου. Από τα 71 ενεργά κρούσματα της προηγούμενης εβδομάδας πλέον έχει 64 κι από τις 22 νοσηλείες έπεσε στις 18.

 

*Φωτογραφία Αρχείου

Με πληροφορίες από: voria.gr