Μελέτη για την αντιπλημμυρική προστασία του Γαλλικού Ποταμού από την Περιφέρεια


Σε μια σειρά από νέα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και οδικής ασφάλειας θα διαθέσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας το κονδύλι των 12,5 εκ. ευρώ που ενέκρινε το υπουργείο Ανάπτυξης.

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής της Περιφέρειας, ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων, Πάρις Μπίλλιας, τόνισε πως ήδη έχει καταρτιστεί λίστα με τα έργα που θα υλοποιηθούν, ενώ η Επιτροπή ενέκρινε και 16 μελέτες για ισάριθμα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, με παρεμβάσεις διευθέτησης ρεμάτων, αλλά και συντηρήσεις σε δρόμους αρμοδιότητας της Περιφέρειας και στους επτά νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας.

Στην ιεράρχηση των οδικών έργων πρώτο είναι το έργο της βελτίωσης του παράδρομου στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Μουδανιών από το νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» μέχρι το Νέο Ρύσιο.

Σύμφωνα με τον κ. Μπίλλια, οι μελέτες είναι αναγκαίες προκειμένου να γίνουν τα απαιτούμενα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης. Είναι όμως και δαπανηρές, οπότε το συγκεκριμένο κονδύλι θα διατεθεί για να ολοκληρωθούν οι μελέτες και να γίνουν στη συνέχεια τα έργα που προγραμματίζονται, αλλά και να διασφαλιστούν κονδύλια για να γίνουν νέα έργα σε άλλα σημεία που χρειάζονται ενίσχυση, ειδικά στα αντιπλημμυρικά.

Όπως είπε ο κ. Μπίλλιας «από τις εκπτώσεις θα προκύψει ένα υπόλοιπο από αυτά τα 12,5 εκ. ευρώ, το οποίο θα διαθέσουμε για μη προγραμματισμένα έργα, που όμως έχουν το χαρακτήρα του επείγοντος».

Η πρώτη από τις μελέτες που θα χρηματοδοτηθούν από το κονδύλι του υπουργείου Ανάπτυξης είναι της αντιπλημμυρικής προστασίας του Γαλλικού ποταμού. Ο προϋπολογισμός είναι 500.000 ευρώ.

Η εκπόνηση της μελέτης εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

 

Πηγή: voria.gr