Μήνυμα του Δημάρχου Δέλτα για τη νέα κανονικότητα στο Δήμο Δέλτα


Από σήμερα κάνουμε τα πρώτα βήματα, στη νέα φάση αντιμετώπισης της πανδημίας, που περιέχει στοιχεία μιας «νέας κανονικότητας». Οι μετακινήσεις και οι δραστηριότητες μας γίνονται με ελεγχόμενους όρους (μάσκες, αντισηπτικά, αποστάσεις, σχολαστική καθαριότητα).
Η αποστασιοποίηση, ο περιορισμός και η αναστολή πολλών δραστηριοτήτων που βιώσαμε, δεν μας κατέβαλε. Αντίθετα ενεργοποίησε τα πιο θετικά αντανακλαστικά όλων, κυρίως την αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο.

Η ατομική υπευθυνότητα ,το συλλογικό ενδιαφέρον και η συνέπεια στις οδηγίες προστασίας, ήταν τα κύρια όπλα μας και με αυτά συνεχίζουμε.

Ως δήμος Δέλτα σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς, ήμασταν από την αρχή και συνεχίζουμε να είμαστε εδώ, για να στηρίξουμε όλους τους πολίτες και τον κάθε ένα ξεχωριστά.

Αξιοποιήσαμε όλους τους διαθέσιμους τρόπους και ανθρώπινο δυναμικό για να σταθούμε δίπλα στον κάθε πολίτη, πάντα με ασφάλεια.

Παρά το ότι στο δήμο μας συνυπάρχουν πολλές επιβαρυμένες περιοχές, δεν αφήσαμε κανένα να νιώσει μόνος, αβοήθητος ή εγκαταλελειμμένος σε οποιοδήποτε επίπεδο.

Όσα κατορθώσαμε, είναι συλλογικό επίτευγμα. Όλοι μαζί, δημότες, κάτοικοι, εργαζόμενοι, επιχειρήσεις, καταφέραμε να ανταποκριθούμε με αποφασιστικότητα στις έκτακτες συνθήκες. Όλοι μαζί θα φτάσουμε ως την τελική νίκη της ζωής, πάνω σε ότι την επιβουλεύεται, τη θέτει σε κίνδυνο.

Στην ίδια κατεύθυνση συνεχίζουμε να λειτουργούμε, με ακόμα μεγαλύτερη προσοχή ώστε να μην οπισθοδρομήσουμε από αυτό που ήδη πετύχαμε.

Ως Δήμαρχος, διοίκηση, δημοτικό συμβούλιο, οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους πολίτες και ειδικά τους εθελοντές για τη συμβολή τους στο θετικό μέχρι τώρα αποτέλεσμα. Επίσης ένα μεγαλύτερο ευχαριστώ, σε εμφανείς και αφανείς εργαζόμενους που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή κινδύνου και δεν σταμάτησαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Τέλος ,δεν ξεχνάνε ότι όλοι μαζί ,πρέπει να στηρίξουμε την τοπική οικονομία, επαγγελματίες και τοπικές επιχειρήσεις που επλήγησαν από την αναστολή λειτουργίας, Είναι καθήκον μας να στηρίξουμε την τοπική αγορά με κάθε τρόπο, διασφαλίζοντας τις θέσεις εργασίας και το μέλλον του τόπου,.

Συνεχίζουμε με την ίδια προσοχή, επιμέλεια, αλληλεγγύη και την επίπονα κερδισμένη αυτογνωσία, ότι αν όχι όλα, πάντως πολλά, εξαρτώνται από εμάς τους ίδιους. Μιλάμε «για δύναμη της ελπίδας ισοδύναμη»