Μοιράστηκαν από ένα βαθμό ο Καμπανιακός με τον Φοίνικα Πολίχνης


Ισόπαλο το αποτέλεσμα στη Πολίχνη.

Στο ένα από τα δύο ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής της Α1 (το άλλο είναι το  Θερμαϊκός – Ποσειδώνας Μηχανιώνας), όπου η νίκη ήταν πολυπόθητη και για τα δύο στρατόπεδα, Φοίνικας και Καμπανιακός μοιράστηκαν από έναν βαθμό.

Η παγερή ατμόσφαιρα είχε στην… τσίτα παίκτες και κόσμο στην Πολίχνη, σε ένα παιχνίδι όπου οι αντίπαλοι επιδόθηκαν σε πολλά λάθη και μονομαχίες στο κέντρο, αδυνατώντας να δημιουργήσουν. Για τον Φοίνικα, Κοντέων και Ζαχαριάδη ήταν εκτός αποστολής, ενώ ο Καμπανιακός άργησε να βρει τα πατήματα του.

 

Γιορμπαλίδης και Κουντουράς βρέθηκαν αντιμέτωποι ξανά με τις ίδιες ομάδες, 11 χρόνια μετά το παιχνίδι μπαράζ για την πρόκριση στην τελική φάση, με αντίπαλο τον Εθνικό Σοχού, για την διεκδίκηση της ανόδου στην τότε Δ Εθνική.

Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι ήρθε ακριβώς στο μισάωρο, όταν μετά από ωραία ανάπτυξη του Καμπανιακού, ο Αλμπάνης σούταρε από την γωνία της μεγάλης περιοχής, αναγκάζοντας τον Μπαντή σε απόκρουση. Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε στο 42ο λεπτό, όταν ύστερα από κλέψιμο στο κέντρο, Δάλλας και Βαχανελίδης συνεργάστηκαν ωραία και ο τελευταίος έσπασε την μπάλα αριστερά στον επερχόμενο Πολίτη. Εκείνος σούταρε από πλάγια θέση στέλνοντας, όμως, την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν καλύτερο, παρά το γεγονός πως η απόδοση του Φοίνικα έπεσε. Στο 63′, μετά από μακρύ πλάγιο άουτ του Παπαδόπουλου για τους γηπεδούχους, ο Πετρίδης έστρωσε με το κεφάλι στον Δάλλα, ο οποίος σούταρε με το αριστερό για να δει την μπάλα να καταλήγει κόρνερ μετά την παρέμβαση του Βασαΐτη. Δύο λεπτά μετά, ο Κουντουράς εκτέλεσε φάουλ μακρυά από την περιοχή και η τροχιά της μπάλας ξεγέλασε τον Μπαντή, που με υπερπροσπάθεια την έστειλε στο δοκάρι του, την ώρα που είχε ήδη βγει για έξοδο. Στην επαναφορά, ο Αλμπάνης σήκωσε την μπάλα προς το δεύτερο δοκάρι και εκεί, σχεδόν πάνω από την γραμμή, ο Χριστοδουλίδης την έστειλε με κεφαλιά στα δίχτυα. Ωστόσο, ο βοηθός Τσεχελίδης υπέδειξε offside, απόφαση που, τουλάχιστον από την κεντρική κάμερα της μετάδοσης, φαίνεται ορθή.

Μάλιστα, ο Καμπανιακός είδε να ακυρώνεται και δεύτερο γκολ του, όταν στο 74′, μετά από ωραία μπαλιά του Σαββαΐδη, ο Κουντουράς έφυγε μόνος απέναντι στον Μπαντή, πλάσαρε και σκόραρε, με τον Τσεχελίδη να σηκώνει και πάλι την σημαία του, σε μια φάση που πάντως στην αρχή της ο Κουντουράς είναι εκτός τηλεοπτικού πλάνου.

Τελικά, στο 87′, ο MVP της αναμέτρησης, Κουντουράς, εκτέλεσε ακόμα ένα φάουλ πολύ επικίνδυνα, αυτήν την φορά από το ημικύκλιο του κέντρου, ο Βασαΐτης έκανε κίνηση προς την μπάλα, αλλά αυτή πέρασε από όλους και κατέληξε στα δίχτυα της εστίας του Μπαντή, για το 0-1! Ποια ήταν η αντίδραση του Φοίνικα; Μόλις έγινε η σέντρα και μετά από δύο απανωτά λάθη, ο Καμενίδης δέχθηκε την μπάλα, πέρασε τον Αλμπάνη και σέντραρε γλυκά στην περιοχή, βρίσκοντας το κεφάλι του Μεγαλοοικονόμου. Ο έμπειρος φορ, από κοντινή απόσταση, δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Μπόικο και να κάνει το 1-1!

Αυτό ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, μιας και οι δύο αντίπαλοι άργησαν να… πάρουν μπρος. Έτσι, ο Καμπανιακός βρίσκεται προσωρινά στην κορυφή της Α1, ενώ ο Φοίνικας έπιασε στην 4η θέση τον Εθνικό Σοχού, που υποδέχεται τον Μελιτέα. Αξίζει, τέλος να σημειωθεί, πως στο γήπεδο της Πολίχνης βρέθηκε επιτελείο της ΕΠΣΜ, αποτελούμενο από τον πρόεδρο, κ. Δημητριάδη, καθώς και τους κυρίους Τικόζογλου, Ασημακίδη και Παζαρλόγλου. Επιπλέον, τον αγώνα παρακολούθησαν μεταξύ άλλων οι προπονητές Αμανατίδης, Δούμας, Γιαμουρίδης, Ακριτόπουλος, Σαββόγλου, καθώς και ο τερματοφύλακας του Ποσειδώνα Μηχανιώνας, Τάσος Σταυρίδης.

Φοίνικας Πολίχνης (Ανδριόπουλος): Μπαντής, Παπαδόπουλος, Ατματζίδης, Παπαζούδης, Πόπτσης, Δάλλας (73′ Καμενίδης), Γιορμπαλίδης, Πετρίδης, Μεγαλοοικονόμου, Βαχανελίδης, Πολίτης.

Καμπανιακός (Χασιώτης): Μπόικος, Παπάζογλου, Αλμπάνης, Χριστοδουλίδης, Σιτσιάνης, Βασαΐτης, Χατζηαποστόλου (77′ Παπάζης), Σαββαΐδης, Πότσι (90′ Παπαδόπουλος), Κουντουράς, Ξανθόπουλος (90′ Ιορδανίδης).

 

Πηγή: epsm24.gr