Μόλις μία προσφορά κατατέθηκε για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ


Μόλις μία προσφορά κατατέθηκε για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Η μοναδική προσφορά κατατέθηκε από τους ιταλικούς σιδηρόδρομους, παρά το γεγονός ότι σε πρώτη φάση είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον τρεις εταιρείες.

Μόλις μία δεσμευτική οικονομική προσφορά κατατέθηκε για την απόκτηση του 100% των μετοχών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, παρά το γεγονός πως τρία σχήματα είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Η προσφορά κατατέθηκε από την κρατική εταιρεία σιδηροδρόμων της Ιταλίας, την
Ferrovie Dello Stato Italiane S.p.A.

Ενδιαφέρον για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ είχαν εκδηλώσει τόσο η κρατική εταιρεία των ρωσικών σιδηρόδρομων όσο και ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, δίχως ωστόσο να υποβάλλουν δεσμευτικές προσφορές.

Η διαγωνιστική διαδικασία για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ είχε παραταθεί τουλάχιστον τέσσερις φορές και σύμφωνα με πληροφορίες οι υποψήφιοι επενδυτές είχαν εκφράσει τον προβληματισμό τους για τον πολυήμερο αποκλεισμό της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη.

Σε ό,τι αφορά το διαγωνισμό για την πώληση της Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού, όπως όλα δείχνουν θα κηρυχθεί άγονος, καθώς δεν κατατέθηκε δεσμευτική προσφορά.

Η εν λόγω εξέλιξη αποτελεί πλήγμα για τον σχεδιασμό του ΤΑΙΠΕΔ δεδομένου ότι ο στόχος του ταμείου είναι η είσπραξη 5,8 δισεκατομμυρίων ευρώ από ιδιωτικοποιήσεις έως το 2018.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ θα συγκληθεί άμεσα προκειμένου να αποφασίσει τα επόμενα βήματα αναφορικά με το μέλλον της Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/finance/article/319669/molis-mias-prosfora-katatethike-gia-tin-trainose/