Νέα εκχιονιστικά εργαλεία παρέλαβε ο Δήμος Δέλτα


Τέσσερα αυτοκίνητα  4×4 μετατρέπονται μέσα σε λίγα λεπτά σε πλήρως εξοπλισμένα  εκχιονιστικά μηχανήματα έτοιμα να ριχτούν στη μάχη με τα ακραία καιρικά φαινόμενα και το χιόνι.

Στα αυτοκίνητα τοποθετείται ειδική αλατιέρα  και εκχιονιστική λεπίδα για τον αποχιονισμό δρόμων σε περιοχές που δεν μπορούν να προσεγγίσουν τα μεγάλα εκχιονιστικά μηχανήματα.

Τα αυτοκίνητα αυτά παρέλαβε σήμερα η Αντιδημαρχία Καθαριότητας για να τα χρησιμοποιήσει τον ερχόμενο χειμώνα στην αντιμετώπιση των χιονοπτώσεων.

Στην τελετή παραλαβής των εξοπλισμένων οχημάτων  παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης ο οποίος δήλωσε ικανοποιημένος  για την ενίσχυση των υπηρεσιών του Δήμου Δέλτα.

«Είναι μια σημαντική στιγμή καθώς καταφέραμε να καλύψουμε κενά σε υλικοτεχνική υποδομή που θα έχουν όφελος στην προστασία των πολιτών στο Δήμο Δέλτα. Με σταθερά βήματα  επανδρώνουμε με υλικοτεχνικό εξοπλισμό όλες τις υπηρεσίες . Λειτουργώντας πάντα προς όφελος του δημότη, φροντίζουμε  έγκαιρα να εξοπλίσουμε τις υπηρεσίες του δήμου για να αντιμετωπίσουμε άμεσα και αποτελεσματικά κάθε ακραίο καιρικό φαινόμενο» τόνισε ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Αντιδημαχίας Καθαριότητας, τα  αυτοκίνητα αυτά   θα διατεθούν σε όλες τις κοινότητες για να καλύψουν τις  ανάγκες που θα προκύψουν κατά τόπους. Συγκεκριμένα ένα αυτοκίνητο θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες σε  Διαβατά  και Νέα Μαγνήσια  ένα αυτοκίνητο για τις κοινότητες Σίνδου και Καλοχωρίου ένα για τις κοινότητες Βραχιάς Κυμίνων και Μαλγάρων και ένα για τη Χαλάστρα και το Ανατολικό.

«Ο εξοπλισμός αυτός μπορεί να τοποθετείται στα αυτοκίνητα μέσα σε πολύ λίγο χρόνο και να συμβάλει στον καθαρισμό δρόμων και σχολείων από το χιόνι ενώ όλες τις υπόλοιπες ημέρες τα αυτοκίνητα θα διατίθενται για τις ανάγκες της υπηρεσίες καθαριότητας» τόνισε ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας  Γιώργος Κυριακίδης .

Κάθε ένα αυτοκίνητο μπορεί να μεταφέρει και να ρίξει στο δρόμο 700 κιλά  αλάτι ενώ έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει στον αποχιονισμό δυσπρόσιτων περιοχών άλλα και γειτονιών στις κοινότητες του Δήμου  λόγω του μικρού του όγκου.

Οι λεπίδες που τοποθετούνται σε δέκα λεπτά ( σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία) στο μπροστινό μέρος του οχήματος  μπορούν να καθαρίσουν εύκολα στενούς δρόμους σε όλες τις κοινότητες του δήμου Δέλτα.