Ο Αναστασιάδης Ξαναχτύπησε


Μετά την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων και Των Χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολής , από το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, ο πόντιος Βουλευτής Σάββας Αναστασιάδης κινητοποίησε τους προσφυγικής καταγωγής Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και με επιστολή προς τον Πρωθυπουργό απαιτούν την απομάκρυνση από την Κυβέρνηση τον αρνητή Υπουργού Παιδείας κ. Φίλη.

 

 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:

Προς: Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Τσίπρα Θεσσαλονίκη 04 Ιουνίου 2016

Κ. Πρωθυπουργέ,

Στις 2 Ιουνίου 2016 οι Βουλευτές του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου, μεταξύ των οποίων και δέκα Τουρκικής καταγωγής, ομόφωνα σχεδόν (με μία αποχή και μία ψήφο κατά) αναγνώρισαν την σφαγή των Αρμενίων και των χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολής το 1915, από τις Οθωμανικές δυνάμεις, ως Γενοκτονία.

Όπως είναι γνωστό και Ιστορικά αποδεδειγμένο, και όπως και εσείς ο ίδιος αναγνωρίσατε κατά την συνάντησή σας με τον Αρμένιο Πρόεδρο, την ίδια περίοδο διαπράχθηκε από τις ίδιες δυνάμεις και η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, της Θράκης και της Μ. Ασίας.

Μετά από αυτή την εξέλιξη για μας τους προσφυγικής καταγωγής και όχι μόνο, Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, αποτελεί ευθεία πρόκληση και ντροπή η παραμονή στις τάξεις της Ελληνικής Κυβέρνησης αρνητών της Γενοκτονίας των Ελληνικών πληθυσμών της Ανατολής, οι οποίοι έχουν βάλει ως στόχο και σκοπό τους να αποδομήσουν κάθε τι εθνικό ( θρησκεία, γλώσσα, παράδοση, παιδεία, Ιστορία κ.λ.π.).

Για τους λόγους αυτούς,

Κ. Πρωθυπουργέ,

απαιτούμε την άμεση αποπομπή από την Κυβέρνηση , του αρνητή, εθνομηδενιστή, Υπουργού Παιδείας κ. Φίλη.

Οι υπογράφοντες/ουσες Βουλευτές

Σάββας Αναστασιάδης- Β΄ Θεσσαλονίκης

Γεωργιάδης Άδωνις- Β΄ Αθηνών

Αντωνιάδης Γιάννης – Φλώρινας

Αραμπατζή Φωτεινή- Σερρών

Βεσυρόπουλος Απόστολος- Ημαθίας

Βούλτεψη Σοφία- Β΄ Αθηνών

Δημοσχάκης Αναστάσιος- Έβρου

Κασαπίδης Γεώργιος- Κοζάνης

Καράογλου Θεόδωρος – Β΄ Θεσσαλονίκης

Κεδίκογλου Συμεών- Εύβοιας

Κυριαζίδης Δημήτριος- Δράμας

Οικονόμου Βασίλης-Επικρατείας

Χαρακόπουλος Μάξιμος- Λάρισας