Ο Δήμος Δέλτα τίμησε την επέτειο του “ΟΧΙ”


Με λιτές εκδηλώσεις  και την τήρηση των μέτρων για την αντιμετώπιση του κινδύνου εξάπλωσης του κορονοϊού γιορτάστηκε σε όλο το Δήμο Δέλτα η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου. Στη μνήμη των ηρώων του 1940 εψάλη επίσημη Δοξολογία και τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση σε όλες τις κοινότητες ενώ ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από τους επισήμους.

Στη Σίνδο, έδρα του δήμου Δέλτα, ο εορτασμός έγινε παρουσία του Δημάρχου Γιάννη Ιωαννίδη ο οποίος αποδίδοντας φόρο τιμής στους Ήρωες της Εθνικής Αντίστασης, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των Πεσόντων.

Στεφάνι κατέθεσαν επίσης ο βουλευτής της Β’ εκλογικής περιφέρειας Θεσσαλονίκης του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Αρβανιτίδης, εκπρόσωπος του προέδρου της κοινότητας Σίνδου, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Εχεδώρου Δημήτρης Μπάκας,  μαθητές που εκπροσώπησαν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και εκπρόσωπος του σώματος προσκόπων.

Οι λιγοστοί παρευρισκόμενοι έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο και τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των Ηρώων του 1940.

 

Το μήνυμα του Δημάρχου Δέλτα για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

 

Σήμερα τιμούμε τη γενιά του 1940. Μια γενιά που με τα επιτεύγματα της έβαλε τη δίκη της ανεξίτηλη σφραγίδα στην παγκόσμια ιστορία και άλλαξε την ροή των γεγονότων, υπερασπιζόμενη το ελληνικό Έθνος και τα ιδανικά της Ελευθερίας.
Η γενιά εκείνη, με το αίμα της, έδωσε σε εμάς την Πατρίδα και κατέκτησε με αυτοθυσία την Εθνική υπερηφάνεια.
Εμείς, οι απόγονοι αυτών των περήφανων Ελλήνων, έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια απειλή από Ανατολικά και μια απειλή ανάμεσά μας. Έναν αόρατο εχθρό που έχει αλλάξει την καθημερινότητα μας και απειλεί την Ελευθερία μας.
Εμείς, καλούμαστε να προστατέψουμε τους εαυτούς μας αλλά και τη νεότερη γενιά και κατ επέκταση την πατρίδα μας με σύνεση και υπομονή.
Γνωρίζουμε ότι στις μεγάλες μάχες, οι Έλληνες πάντα ενωμένοι τα καταφέρνουμε.
Να ενωθούμε με ευθύνη και υπευθυνότητα και σε αυτήν την μάχη για να βγούμε νικητές.
Ας ευχηθούμε ότι το 2021 θα είμαστε εδώ, όλοι, να αποδώσουμε φόρο τιμής στη γενιά του 1940 ενωμένοι και χωρίς περιορισμούς, έχοντας κερδίσει τη μάχη με τον αόρατο εχθρό.
Χρόνια Πολλά συνδημότες!  Χρόνια Πολλά Έλληνες! Χρόνια Πολλά Ελλάδα!