Ο Δήμος Δέλτα τίμησε την Ημέρα Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα


Δήλωση του Δημάρχου Δέλτα για την ημέρα των Μακεδονομάχων

«Είναι μια σπουδαία μέρα για τη Μακεδονία μας αλλά και για την Ελλάδα ολόκληρη αυτή η μέρα. Η απελευθέρωσή της, στην οποία οδήγησε ο Μακεδονικός Αγώνας, και η ένωσή της στον εθνικό κορμό όρισε τα σύγχρονα όρια της μητέρας πατρίδας και έδωσε ώθηση προόδου σε ολόκληρη τη χώρα.

Είναι και μια σπουδαία μέρα για το Δήμο μας, μιας και γέννησε ουκ ολίγους Μακεδονομάχους οι οποίοι πρόσφεραν στον αγώνα ή, ακόμη παραπέρα, πέθαναν για την πατρίδα. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Αξιός ποταμός ήταν πύλη εισόδου πολεμοφοδίων και αγωνιστών στη διάρκεια του Μακεδονικού Αγώνα.  

Πρέπει όμως να τιμούμε και να έχουμε κατά νου πάντοτε ένα πρόσωπο με ιδιαίτερα υψηλούς συμβολισμούς: τον Παύλο Μελά. Ο άνθρωπος αυτός με το παράδειγμά του έδειξε τι θα πει πατριωτισμός, ανιδιοτέλεια, προσφορά στο έθνος, εγκαταλείποντας την ασφάλειας της αθηναϊκής ζωής. Αξίζει να διαβάζουμε τις σκέψεις που έκανε εγκαταλείποντας τα πάντα για ένα απλό μα τόσο μεγάλο ιδανικό. Είμαστε περήφανοι που είμαστε Μακεδόνες, είμαστε περήφανοι που είμαστε Έλληνες!» δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Ευθύμιος Φωτόπουλος.

Σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα η μέρα εορτάστηκε με πανηγυρικούς λόγους και κατάθεση στεφάνων, ενώ τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση σε όλους τους Ιερούς Ναούς του Δήμου Δέλτα.