Ο.Α.Σ.Θ: Στάση εργασίας των εργαζομένων την Τετάρτη 30/5


Ποιες ώρες θα πραγματοποιηθεί;

Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν την ερχόμενη Τετάρτη 30 Μαΐου οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ συμμετέχοντας στην Πανεθνική Ημέρα Δράσης και στην απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ και Εργατικά Κέντρα σε όλη τη χώρα.

Μάλιστα, όπως σημειώνουν στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν, αν και αρχικώς προσδιόρισαν 24ωρη συμμετοχή στην απεργία, λαμβάνοντας υπόψιν τη συμμετοχή των μαθητών σε προαγωγικές εξετάσεις, αποφάσισαν να συμμετέχουν με στάση εργασίας.

Η στάση εργασίας θα ξεκινήσει από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 7:30 το πρωί και από τις 9 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

“Την Τετάρτη 30 ΜΑΪΟΥ συμμετέχουμε στην Πανεθνική Ημέρα Δράσης και στο κοινό μέτωπο που δημιουργήθηκε από μαζικούς φορείς της κοινωνίας των πολιτών και συμμετοχή ΓΣΕΕ, Εργατικών Κέντρων και μαζικών φορέων. Πρόκειται για ένα νέο πλαίσιο δράσης ενάντια των πολιτικών λιτότητας.

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας, να διεκδικήσουμε δυναμικά, εναλλακτικές πολιτικές και μέτρα εξόδου από την κοινωνικοοικονομική κρίση.

Όλοι μαζί, θέτουμε την πατρίδα μας στην πρώτη γραμμή με σκοπό την “παλινόρθωση” της Ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας.

Οχτώ χρόνια λιτότητας εγκλώβισαν την χώρα σε βαθιά, παρατεταμένη και ανακυκλούμενη οικονομική δυσπραγία και Κοινωνική καχεξία.

Θύματα είναι οι πιο υγιείς παραγωγικές δυνάμεις του τόπου, αλλά και οι πιο ευάλωτοι συμπολίτες μας.

Συμμετέχουμε με στάση εργασίας την ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΜΑΪΟΥ 2018
Κίνηση: Έναρξη έως 07.30 και 21:00 έως λήξη
Συντήρηση: 12:00 έως 16:00
Υπάλληλοι Γραφείων: 12:00 έως 14:30

Συνάδελφοι να τονίσουμε ότι αρχικώς αποφασίσαμε να προτείνουμε 24ωρη απεργία, αλλά κατόπιν επικοινωνίας με την Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και προς αποφυγή ταλαιπωρίας των παιδιών που συμμετέχουν σε εξετάσεις, καταλήξαμε στην πρόταση για στάση εργασίας”. αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Μάλιστα, όπως σημειώνουν οι εργαζόμενοι, την Τετάρτη θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί μπροστά στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

 

Πηγή: thestival.gr