Τα ευτράπελα και η επίθεση στον Δήμαρχο Μίμη Φωτόπουλο, όπως την ζήσαμε εμείς


Το DeltaNews.gr βρέθηκε σήμερα στο μπλόκο των κατοίκων των Διαβατών στην οδό Καραμανλή  (Βεροίας). Η κατάσταση που επικρατούσε ήταν τεταμένη και οι απόψεις που ακούγονταν ήταν πολλές. Δυστυχώς δεν ήταν όλοι οι διαδηλωτές το ίδιο ειρηνικοί.

Ακόμα χειρότερα ένα μέρος ανθρώπων αποφάσισαν να αμαυρωσουν την κατά τα άλλα ειρηνική διαμαρτυρία των κατοίκων των Διαβατών.

Η κατάσταση ξέφυγε όταν προσήλθε ο δήμαρχος κ. Μίμης Φωτόπουλος για να ενημερώσει τους κατοίκους των Διαβατών, που βρίσκονταν εκεινή την ώρα εκεί, για τις κινήσεις που έχουν γίνει. Ο κ. Φωτόπουλος δήλωσε ότι επισκέφθηκε τον εισαγγελέα και του ζήτησε να σταματήσουν οι εργασίες άμεσα στο στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου ενώ ο εισαγγελέας απάντησε ότι δεν μπορεί να παρέμβει.

Η δήλωση του Δημάρχου που εξόργισε τον κόσμο, ήταν ότι την Δευτέρα ο δήμος θα είναι κλειστός….. Ο κόσμος περίμενε ίσως κάποια άμεση λύση, η οποία δεν ήρθε. Εκείνη την ώρα μέρος των κατοίκων άρχισε να επιτίθεται φραστικά στον Δήμαρχο. Τότε ακούστηκε η παρότρυνση κάποιου που φώναξε “Να τον λιντσάρουμε!” και εκεί δυστυχώς η κατάσταση ξέφυγε εντελώς και κάποιοι προσπάθησαν να χτυπήσουν τον Δήμαρχο. Ευτυχώς κάποιοι πιο ήρεμοι φυγάδεψαν τον Δήμαρχο πριν τα πράγματα γίνουν χειρότερα.

Μπορείτε να δείτε το βίντεο σε αυτό τον σύνδεσμο https://m.facebook.com/groups/1669817016606816?view=permalink&id=1672405476347970&_rdr

Από την πρώτη στιγμή που ενημερωθήκαμε για την δημιουργία του κέντρου μετεγκατάστασης προσφύγων στον Δήμο μας, κάποιοι για μικροπολιτικούς λόγους προσπάθησαν να περάσουν στον κόσμο την εντύπωση ότι ο Δήμαρχος γνώριζε από την πρώτη στιγμή για την δημιουργία του κέντρου μετεγκατάστασης προσφύγων στο δήμο μας.

Αν δείτε το βίντεο από την εκπομπή “Κοινωνία ώρα Mega” που δημοσιεύσαμε, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλας παραδέχθηκε ότι οι Δήμαρχοι είχαν έλλειψη ενημέρωσης.

Στον απόηχο των σημερινών γεγονότων, 13 μέλη της συντονιστικής επιτροπής παραιτήθηκαν.