Παραιτήθηκε από Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας η Βούλα Ελευθεριάδου


Με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε την παραίτησή της από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας η κυρία Βούλα Ελευθεριάδου.

Στην ανάρτησή της η κυρία Ελευθεριάδου κάνει λόγο για αχαριστία από την πλευρά του Δημάρχου και για ηθελημένη παράβλεψη όλων των δράσεων της Αντιδήμαρχίας της. Χαρακτηρίζει μάλιστα τον Δήμαρχο ως “εκτός τόπου & χρόνου”, ενώ μιλά και για παραπληροφόρηση από “γνωστή κλίκα”

Ακολουθεί η ανάρτηση της κυρίας Ελευθεριάδου:

“Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΜΟΥ ΕΤΟΙΜΗ !!!
Μετά τον απολογισμό του δημάρχου στις 29/6/2023 στο Πολιτιστικό Κέντρο Διαβατών (έχοντας στο πλευρό στελέχη της νέας του παράταξης που ενώ προεκλογικά τους χώριζε η άβυσσος τώρα τους ενώνει η γλύκα της εξουσίας…) αφού ανέφερε τα προβλήματα του Δήμου Δέλτα τα οποία γνωρίζουμε γιατί είναι ο τόπος γέννησης και μόνιμης κατοικίας μας (χωρίς να λυθούν) απέδωσε τιμές στους αντιδημάρχους.
Όταν όμως ήρθε η σειρά μου προσπέρασε ταχύτατα όλη την δουλειά που έκανα ως Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Δέλτα,την άριστη συνεργασία μου με τον ΕΟΔΥ και τις ενέργειες μου ώστε να τοποθετηθούν δύο ολοκαίνουργια Kibo αξίας 12.400 ευρώ το ένα στο Κέντρο Υγείας Διαβατών και το άλλο στο Κέντρο Υγείας Χαλάστρας στον δύσκολο καιρό της Πανδημίας.
Επίσης παρέβλεψε όλες τις διανομές του
Κοινωνικού Παντοπωλείου και τον αγώνα συγκέντρωσης αγαθών για τους ωφελούμενους αφού ο δήμος δεν συνέβαλε ποτέ σ αυτό, όλες τις δράσεις μου εντός και εκτός του Δήμου,όλα τα Ιατρικά θέματα λέγοντας τελικά ότι ΟΛΑ τα έκανε η κοινωνική υπηρεσία.
Αυτό απο μέρους του είναι ψευτιά αχαριστία αδικία και κακία αφού όλοι γνωρίζουν την τεράστια κοινωνική μου προσφορά στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και γενικά όπου χρειάστηκε.
Η εμπάθεια στο πρόσωπο μου είναι εμφανής και το λιγότερο που μπορώ να πω είναι οτι ο δήμαρχος είναι εκτός τόπου και χρόνου με εσκεμμένα λάθος πληροφόρηση από την γνωστή κλίκα του …
Αποφάσισα λοιπόν να υποβάλω την παραίτηση μου από την Αντιδημαρχία Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Δέλτα.
Άλλωστε ποτέ δεν ταίριαζαν ούτε τα χνώτα ούτε τα ωράρια μας…
Σας ζητώ συγγνώμη για κάποιες υποχρεώσεις που δεν θα μπορέσω να πραγματοποιήσω αλλά υπόσχομαι την συμμετοχή μου στα κοινά με αμείωτη ένταση μετά τις εκλογές μ ένα καινούριο δυναμικό σχήμα όπως ταιριάζει στον χαρακτήρα μου.
Θέλω να υπενθυμίσω μετά την συνέντευξη μου στην Delta Press τον Σεπτέμβριο του 2022 για τον ισχυρό και αναβαθμισμένο ρόλο των γυναικών στην τοπική αυτοδιοίκηση τον εκβιασμό που δέχτηκα από τον δήμαρχο και όταν έντρομος με πίεσε να αντιγράψω ένα μικρό σημείωμα που του εξασφάλιζε λίγο χρόνο ακόμη…
Το εύκολο ήταν να φύγω..
Το ωραίο ήταν να μείνω και να συνεχίσω τον αγώνα για τους συμπολίτες μου όπως και έπραξα.
Οικονομικό κίνητρο δεν είχα ούτε έχω αφού η εργασία μου στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ έχει ξεπεράσει τα όρια της συνταξιοδότησης μου εδώ και τρία χρόνια.
Ο μόνος λόγος ήταν και είναι η αγάπη μου για τον κόσμο…αυτό άλλωστε με διακρίνει όλα τα χρόνια της ζωής μου .
Να σημειώσω ακόμη ότι η δημοσιογράφος μας κατόπιν εντολής του δημάρχου (όπως η ίδια λέει) δεν ανακοίνωνε τις δράσεις μου.
Να σας ευχαριστήσω όλους για την στήριξη και την αγάπη σας!!!
Τώρα πια ανοίγω νέους ορίζοντες …εννοείται πάντα δίπλα σας από καινούρια αφετηρία.”

Άμεση ήταν η αντίδραση του Γιάννη Ιωαννίδη επίσης μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης:

“Έπρεπε να προκαλέσω επανειλημμένα και δημόσια, για να καταθέσουν κάποιοι, έστω και μόνο διαδικτυακά τις παραιτήσεις τους,(κατοπιν 3 ετών και 10 μηνών), ειδάλλως δεν είχαν σκοπό να εγκαταλείψουν τα προνόμια των ρόλων τους, παρά την έλλειψη συνεργασιας ακομη και με τα άλλα μέλη της διοικησης.
Σιγά σιγά αποκαλύπτεται το ατυχές σχέδιο υπονόμευσης του δήμου που το ταυτίζουν με την υπονόμευση του Δημάρχου και το οποίο κυοφορούσαν στο μυαλό τους, εδώ και καιρό. Εκδηλώνεται και ξετυλίγεται το κουβάρι των αντιφατικών αντιλήψεων που κουβαλάνε.
Είναι φανερό ότι ο Δήμαρχος ούτε εκβιάζεται, ούτε χειραγωγείται, ούτε εκβιάζει, ούτε χειραγωγεί, ούτε απειλεί με κανέναν τρόπο και ούτε απειλείται με όσους τρόπους κι αν σκεφτούν.
Επίσης δεν επιτρέπει «να καταληφθεί» ο δήμος εξ’ εφόδου, από εξωθεσμικές διεργασίες και ευσεβείς πόθους διαφόρων, που έχουν μικρή, επιλεκτική και αγνώμονα μνήμη.
Όλες οι επιλογές μου, ακόμα και οι αναγκαστικές έγιναν με πυξίδα και στόχο, την παραγωγή έργου, παρά τις δύσκολες συνθήκες, την αποτελεσματικότητα, την καλή λειτουργία του δήμου και το συμφέρον των πολιτών.
Προχωράμε Μπροστά Μαζί, με όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου, όλους τους υγιείς, αδιάφθορους και ανιδιοτελείς πολίτες.
Ανοίγουμε το δρόμο στη Νέα Γενιά, να πάρει το μέλλον του τόπου στα χέρια της.
Με Σχέδιο, Γνώση και Φιλοδοξίες, διαμορφώνουμε την Ανανεωμένη Αισιόδοξη Προοπτική του δήμου μας.
Οικοδομούμε συνεργασίες, μπροστά στα μάτια της κοινωνίας, δημόσια, ανοιχτά, προς όφελος της τοπικής κοινωνία .
Καλούμε και τον/τους εναπομείναντες που σκέφτονται και λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο, να καταθέσουν την παραίτηση του/τους και να ακολουθήσει/ουν τον δρόμο που ήδη επέλεξε/ξαν.
ΥΓ. Παρακαλώ, οι σχετικές παραιτήσεις που ανακοινώνονται στα κοινωνικά δίκτυα, να γίνουν με θεσμικό τρόπο, έγγραφες και στα αρμόδια όργανα.”

 

*Φωτογραφία Αρχείου