Με παραπεμπτικό οικογενειακού γιατρού η πρόσβαση στα Κέντρα Υγείας


Με απόφαση που υπέγραψε την περασμένη Παρασκευή ο υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Ξανθός, σε συνέχεια του νόμου 4486/2017, ορίζεται με ποιον τρόπο οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να επισκέπτονται τους ειδικευμένους γιατρούς ενώ με άλλη απόφαση βάζει… χρονόμετρο και στις ιατρικές επισκέψεις στους ειδικευμένους γιατρούς.

Ο οικογενειακός γιατρός θα συμπληρώνει έντυπο παραπομπής ασθενή, όπως εκτυπώνεται από την εφαρμογή με την υπογραφή και τη σφραγίδα του, που θα περιλαμβάνει στοιχεία του ασφαλισμένου, του οικογενειακού ιατρού, την διάγνωση και τα στοιχεία παραπομπής.

Σύμφωνα με την Ένωση Ιατρών (ΕΝΙ) ΕΟΠΥΥ, η διαδικασία αυτή καθιστά τον ασφαλισμένο όμηρο του συστήματος υγείας και του δημιουργεί εμπόδια στην πρόσβαση και εξυπηρέτησή του στο πρωτοβάθμιο σύστημα υγείας. Παραπομπές χωρίς…γιατρούς και χωρίς Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας αποτελούν αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας της χώρας μας?

Ο κόσμος ψάχνει για εναλλακτικές λύσεις. Λύσεις που θα του εγγυώνται μια αξιοπρεπή ιατροφαρμακευτική κάλυψη σε περίπτωση ατυχήματος ή ασθένειας και η λύση της ιδιωτικής ασφάλισης στην υγεία  έρχεται να αντισταθμίσει τα κενά του δημοσίου, στον τομέα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης, με ολοένα και περισσότερους οπαδούς.

Η ιδιωτική ασφάλιση στην υγεία  άρχισε να παίζει καθοριστικό ρόλο και όχι συμπληρωματικό αφού όλοι καθημερινά βιώνουμε τις ατελείωτες αναμονές στα δημόσια νοσοκομεία, τις ελλείψεις σε αναλώσιμα και φάρμακα, τις ελλείψεις σε διαθέσιμους γιατρούς, τις ελλείψεις σε ραντεβού για επείγουσες εξετάσεις με τις λίστες αναμονής να είναι μακροσκελείς (αναμονή μηνών) ή το μηχάνημα για τις εξετάσεις να είναι εκτός λειτουργίας.

Οι Ασφαλιστικές εταιρείες αντιλαμβανόμενες τον παλμό της εποχής, και τις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου, άρχισαν να δημιουργούν προϊόντα, περισσότερο οικονομικά και προσιτά, χωρίς ψιλά γράμματα, που ανταποκρίνονται στη μεγαλύτερη μερίδα του πληθυσμού.

Η αντίληψη που εκφράστηκε τις προηγούμενες δεκαετίες και η οποία έκανε τον κόσμου να αντιμετωπίζει καχύποπτα την ιδιωτική ασφάλεια δεν υπάρχει. Όλοι πλέον γνωρίζουμε ότι οι ελληνικές ασφαλιστικές εταιρίες λειτουργούν σήμερα με βάση το ιδιαίτερα αυστηρό ευρωπαϊκό πλαίσιο και πάντοτε υπό την εποπτεία της Τράπεζας της Ελλάδας, κάτι που μας διασφαλίζει. Ενώ, ειδικά για τους ασφαλισμένους του κλάδου ζωής έχει εδώ και μία επταετία θεσπιστεί το Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής.

Η επιλογή είναι στο χέρι μας. Κανείς δεν θα αναλάβει εθελοντικά την ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη εάν οι ίδιο δεν μεριμνήσουμε γι’ αυτό. Και ας πληρώνουμε υπέρογκα ποσά κάθε μήνα στα ταμεία μας. Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα.

Τι περιμένετε λοιπόν; Ενημερωθείτε σήμερα, από πιστοποιημένους ασφαλιστικούς συμβούλους, για τα προγράμματα ασφάλισης της αγοράς και επιλέξτε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.

                ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Χ. ΤΣΙΦΛΙΤΖΗΣ

                ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

                ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

                2310 718788 & 6973559748