Παρέμβαση του Βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης Γιώργου Λαζαρίδη για την περαιτέρω αναβάθμιση του Περιφερειακού Οδικού Δικτύου Θεσσαλονίκης


Παρέμβαση του Βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης Γιώργου Λαζαρίδη για την περαιτέρω αναβάθμιση του Περιφερειακού Οδικού Δικτύου Θεσσαλονίκης

Στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας και στις εργασίες αυτής, με θέμα τις επιπτώσεις των τροχαίων ατυχημάτων στους συμπολίτες μας, συμμετείχε την περασμένη εβδομάδα ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης των ΑΝ.ΕΛΛ., Γιώργος Λαζαρίδης.

Τα μέλη της Επιτροπής ενημέρωσαν με την πολύτιμη εμπειρία τους, οι κ.κ. Ιωάννης Κωστάκης, παραολυμπιονίκης κολύμβησης και Νικόλαος Κοϊνάκης, που υπέστησαν σοβαρά τροχαία ατυχήματα και οι εκπρόσωποι των κομμάτων τους ευχαρίστησαν για την συμμετοχή τους.

Ο Γιώργος Λαζαρίδης, εκμεταλλευόμενος το προς συζήτησιν θέμα, ανέδειξε την ανάγκη για υποβολή προτάσεων στους αρμόδιους για τη δημιουργία των προϋποθέσεων ασφαλέστερης διακίνησης προσώπων και προϊόντων, φέρνοντας ως παράδειγμα το περιφερειακό οδικό δίκτυο της Θεσσαλονίκης που χρίζει άμεσων παρεμβάσεων.

Συγκεκριμένα, πρότεινε παρεμβάσεις που αφορούν την επισκευή, συντήρηση και αποκατάσταση των επικίνδυνων φθορών του οδικού δικτύου του Νομού Θεσ/νικης, προκειμένου να αυξηθεί το επίπεδο ασφάλειας στις μετακινήσεις των πολιτών, αλλά και να γίνουν πιο ποιοτικές και ταχύτερες οι μετακινήσεις.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι η μεγαλύτερη σε έκταση και δεύτερη σε πληθυσμό περιφέρεια της Ελλάδας, με ανάλογη σημασία και προσφορά σε διάφορους εθνικούς δείκτες, κάτι το οποίο υποχρεώνει την πολιτεία σε περαιτέρω ενέργειες, για την αναβάθμιση του Οδικού της δικτύου.

Ακολουθεί το video με την τοποθέτηση: