Περί Αξιολόγησης, γράφει ο Ακριβόπουλος Γιώργος


Περί Αξιολόγησης, γράφει ο Ακριβόπουλος Γιώργος

Ημέρα που η ελληνική κυβέρνηση χαρακτήρισε ως Ιδιαίτερα σημαντική Οι αποφάσεις που ελήφθησαν για χρέος, ανάπτυξη, οικονομία ήταν αναμφισβήτητα θετικές. Λύνουν το πρόβλημα? Ασφαλώς όχι. Δίνουν όμως μια ελπίδα, μια προοπτική, που δυστυχώς στο παρελθόν δεν υπήρχε-τουλάχιστον τόσο έντονα.

Και φυσικά κανείς δεν πανηγυρίζει, κανείς δεν ισχυρίζεται ότι τελειώσαμε με μνημόνια, επιτήρηση κτλπ.

Όμως από την 24η Μάη και με το κλείσιμο ουσιαστικά της αξιολόγησης, ξεκίνησε και η αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση. Με κερδισμένο χρόνο και με αξιοπιστία απέναντι στους εταίρους καλείται- εκτός της συμφωνίας- να υλοποιήσει σε μεγαλύτερη κλίμακα και το δικό της παράλληλο πρόγραμμα.

Και οφείλει να τα καταφέρει. Διότι αποτυχία της κυβέρνησης θα σημάνει κι αποτυχία της χώρας. Και μια Ελλάδα τόσο βαριά πληγωμένη- κοινωνικά κι οικονομικά- δεν έχει περιθώρια για άλλες απώλειες, με απρόβλεπτα κοινωνικά και πολιτικά αποτελέσματα.

Ευελπιστώ κόμματα, κοινωνικοί φορείς, απλοί πολίτες να δώσουμε και εμείς χρόνο στην κυβέρνηση. Όχι λευκή επιταγή. Χρόνο για να μπορέσει, επαναλαμβάνω, να συνεχίσει το περίφημο παράλληλο πρόγραμμα.

Νομίζω ότι δικαιούται.

Επιτρέψτε μου, να θεωρώ πως είναι άδικο μια κυβέρνηση λίγων μηνών να εισπράττει-ως ένα σημείο δικαιολογημένα βέβαια- τη συσσωρευμένη οργή των πολιτών. Οργή που το πολιτικό σύστημα από τη μεταπολίτευση ως σήμερα δημιούργησε με τα πεπραγμένα του.

Ας περιμένουμε λοιπόν.

Και στο τέλος της τετραετίας με νηφαλιότητα , σύνεση και ψυχραιμία να κρίνουμε.

Και διά των εκλογών ας αποφασίσουμε και για το μέλλον της κυβέρνησης και πολύ περισσότερο για το μέλλον της χώρας.