Σκέψεις για βαθμολογία με Α-Β-Γ στο Λύκειο


Ποια νέα μαθήματα εισάγονται;

Ο Γενικός Γραμματέας Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, Παυσανίας Παπαγεωργίου βρέθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ τονίζοντας τον προσανατολισμό του Υπουργείο για αλλαγή του συστήματος βαθμολόγησης και ενδεχομένως την κατάργηση της εικοσάβαθμης κλίμακας 1-20 στις τάξεις του Λυκείου.

«Ο συγκεκριμένος τρόπος βαθμολόγησης που ισχύει στην Ελλάδα δεν ακολουθείται στις υπόλοιπες χώρες, ως επί το πλείστον. Αντιθέτως εφαρμόζεται το A,B,C, βαθμοί από το 1 έως το 5 , αλλά με πολύ μικρότερα διαστήματα στη βαθμολόγηση. Για να μπορέσουμε να περάσουμε στο επόμενο στάδιο για την εισαγωγή στα ΑΕΙ, είναι αναγκαίο να προσαρμόσουμε και τον τρόπο βαθμολόγησης μέσα στο σχολείο. Με λιγότερα μαθήματα, με ένα Νέο Λύκειο που βοηθάει στη γνώση και στη δημιουργία ενός σωστού ανθρώπου δεν χρειαζόμαστε πλέον αυτό το πολύ συγκεκριμένο σύστημα βαθμολόγησης των μαθητών από 1-20». τόνισε ο κος Παυσανίας Παπαγεωργίου

Στο «τραπέζι» του διαλόγου έχουν πέσει βαθμολογίες , που χρησιμοποιούνται στο εξωτερικό, όπως το Α,Β,Γ,  ενώ δεν αποκλείεται και η κλίμακα από το 1-5.

Οι αλλαγές που σχεδιάζονται για το λύκειο  Το υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει μεγάλες αλλαγές στο λύκειο και ιδιαίτερα στην Β’ και Γ’ τάξη.

 Στη Β’ λυκείου εισάγονται τις επόμενες χρονιές δυο νέα μαθήματα, των Φυσικών Επιστημών (μάθημα διαθεματικής προσέγγισης μέσω της Φυσικής, της Χημείας και της Βιολογίας) και των Κοινωνικών Επιστημών (που θα περιλαμβάνει Ιστορία και Πολιτειακή Αγωγή).

 Στην Γ’ λυκείου μελετάται εάν τα μαθήματα κορμού θα είναι ένα (Γλώσσα) ή δύο (Γλώσσα και Ιστορία),  συν δυο ακόμη μαθήματα επιλογής ανά κατεύθυνση και ένα ακόμη επιλογής για τη έκδοση του απολυτηρίου.

 

 

Πηγή: alfavita,gr