Η απάντηση του κ Κυδωνόπουλου στις δηλώσεις του δημάρχου Δέλτα για την καταγγελία


Μετά την καταγγελία αναγνώστη της ιστοσελίδας μας, ότι ο δήμος Δέλτα έχει υπογράψει σύμβαση με την εταιρεία της κόρης του δημάρχου Δέλτα, Ιωάννας Φωτοπούλου, ύψους 7.500 ευρώ τον χρόνο, ο δήμαρχος δέλτα κ. Φωτόπουλος δήλωσε στην voria.gr ότι η σύμβαση θα ακυρωθεί στο δημοτικό συμβούλιο της δευτέρας 30/11/2015. Με αφορμή την δήλωση του δήμαρχου ο κ. Κυδωνόπουλος μας έστειλε το παρακάτω κείμενο.. Το δημοσιεύουμε αυτούσιο.

 

Καταρχάς θέλω να συγχαρώ τον Δήμαρχο κ. Φωτόπουλό για την απόφαση του στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας να ακυρωθεί η σύμβαση του δήμου με την εταιρεία της κόρης του. Θα υποθέσω ότι για τις πραγματικές ανάγκες του δήμου και επειδή υπήρχε γνώση γύρω από την συγκεκριμένη εφαρμογή και επειδή δεν ήθελε ο δήμος να κάνει πειράματα με άλλες εφαρμογές, εφόσον για την συγκεκριμένη είχε στοιχεία, γι αυτό και μόνο τον λόγο την επέλεξε και για κανέναν άλλο.

Πριν καταλήξω σε αυτό το συμπέρασμα θα ήθελα να αναλύσω τις δηλώσεις του δημάρχου και το άρθρο της ιστοσελίδας voria.gr.

Θα παρατηρήσετε μια έντονη προσπάθεια να διασκευαστούν οι εντυπώσεις. Το κόλπο που χρησιμοποιεί ο αρθρογράφος είναι απλό. Προσθέτει πριν από κάθε παράγραφο την πρόταση “όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα” με αυτόν τον τρόπο προσπαθεί να αφήσει την εντύπωση ότι όλα όσα αναφέρονται στην καταγγελία μου είναι δημιούργημα της φαντασίας μου. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ υπάρχει η ιστοσελίδα της διαύγειας όπου είναι αναρτημένο το έγγραφο με τα πρακτικά της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, στο οποίo αναφέρεται ότι εκτός ημερησίας διάταξης ψηφίστηκε η έγκριση υπογραφής σύμβασης μεταξύ του δήμου Δέλτα και της εταιρείας της κόρης του δημάρχου Δέλτα, Ιωάννας Φωτοπούλου.

Επίσης από στην ιστοσελίδα της εταιρείας, στο προφίλ της η κόρη του Δήμαρχου αναφέρει τον εαυτό της ως δημιουργό και γενικό διευθυντή.

Για να δούμε όμως το άρθρο από την voria.gr και πως προσπαθεί να διασκευάσει τις εντυπώσεις.

Δημοσιεύματα κάνουν λόγο για ανάθεση έργου σε εταιρεία όπου εργάζεται η κόρη του δημάρχου Δέλτα. Σημείωση – Δεν εργάζεται αλλά της ανήκει! Υπάρχει μεγάλη διαφορά… και επίσης δεν αναφέρουν τα δημοσιεύματα άλλα αποδεικνύεται από την ιστοσελίδα της εταιρείας.

Ακυρώνεται η σύμβαση, λέει ο Φωτόπουλος.
Σε ακύρωση της σύμβασης που επρόκειτο να συνάψει με εταιρία για να εγκαταστήσει καινοτόμο εφαρμογή, ώστε να εξυπηρετεί τους δημότες του, που χρησιμοποιούν «έξυπνες φορητές συσκευές», θα προχωρήσει ο δήμος Δέλτα στο δημοτικό συμβούλιο της ερχόμενης Δευτέρας. Σημείωση – Οι δημότες μπορούν να εξυπηρετηθούν και με την αντίστοιχη καινοτόμο ΔΩΡΕΑΝ εφαρμογή του ΑΠΘ. Όπως εξυπηρετούνται και οι δημότες της Θέρμης εδώ και μερικά χρόνια!

Αυτό δήλωσε στη Voria.gr ο δήμαρχος Δέλτα, Ευθύμιος Φωτόπουλος, μετά τα δημοσιεύματα που φέρουν την κόρη του να εργάζεται στη συγκεκριμένη εταιρία, αφήνοντας υπονοούμενα ότι αυτός είναι ο λόγος που προτιμήθηκε η συγκεκριμένη ψηφιακή πλατφόρμα. Σημείωση – Δεν φέρουν τα δημοσιεύματα αλλά η ίδια δηλώνει στο προφίλ της στην ιστοσελίδα της εταιρείας της, fοunder και ceo της εταιρείας. Δηλαδή δημιουργός και γενικός διευθυντής. Ορίστε και ο σύνδεσμος προς το προφίλ της (στις 27/11/2015 και ώρα 22:05 λειτουργεί).

Τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι «ο δήμος πληρώνει 7.500 ευρώ ετησίως στην κόρη του δημάρχου, για κάτι που μπορεί να έχει και δωρεάν». Η πρόταση για εγκατάσταση του συστήματος επικοινωνίας του δήμου με έξυπνες φορητές συσκευές (κινητά τηλέφωνα, τάμπλετ κτλ.) εγκρίθηκε, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, στο τέλος του προηγούμενου Ιουλίου. Σημείωση – Όλα αυτά αναφέρονται στο έγγραφο που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της διαύγειας και δεν είναι προϊόν της φαντασίας του καταγγέλλοντος.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα το μεμπτό είναι: «Η πλατφόρμα που αποφάσισε να χρησιμοποιήσει ο Δήμος Δέλτα είναι η YouRule. Η επιλογή έγινε χωρίς κανένα διαγωνισμό ή μελέτη. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα επιλέχθηκε για έναν απλό λόγο. Την πλατφόρμα αυτή την δημιούργησε η κόρη του Δημάρχου Δέλτα, κα. Ιωάννα Φωτοπούλου και μέσω της εταιρείας της που εδρεύει στην Γλυφάδα, Αττικής την πούλησε στον Δήμο μας και σε άλλους ενδεχομένως Δήμους της χώρας. Συγκεκριμένα αν επισκεφθείτε την σελίδα της Yourule η Ιωάννα συστήνεται ως η δημιουργός και γενική διευθύντρια της εταιρείας Yourule». Σημείωση – Για ακόμα μια φορά η παράγραφος ξεκινάει με το “σύμφωνα με τα δημοσιεύματα”…

Επίσης, τονίζουν ότι υπάρχουν άλλες εφαρμογές αντίστοιχες (αναφέρουν την πλατφόρμα του ΑΠΘ), που είναι ανοιχτού λογισμικού, δηλαδή δωρεάν και θα μπορούσε ο δήμος να χρησιμοποιήσει αυτές. Σημείωση – Ναι αυτή η εφαρμογή του ΑΠΘ είναι δωρεάν και λειτουργεί άψογα εδώ και αρκετά χρόνια στον δήμο Θέρμης.

Έπειτα από τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα, ο κ. Φωτόπουλος, επισήμανε στη Voria.gr ότι «δεν υπήρχε καμιά πρόθεση να ωφεληθεί ντε και καλά η κόρη μου. Πρόκειται για μια εφαρμογή πολύ εξελιγμένη, από μια ομάδα ανθρώπων, που έχουν βραβευτεί παγκοσμίως. Σε αυτό βασιστήκαμε και πήραμε την απόφαση κι όχι σε όσα αναφέρουν τα δημοσιεύματα. Όπως και να έχει εμείς τη σταματάμε πλέον τη σύμβαση για την εφαρμογή. Δεν είχε αρχίσει εξάλλου να υλοποιείται. Τη Δευτέρα θα λάβουμε και σχετική απόφαση στο δημοτικό συμβούλιο. Η Αμερική βράβευσε αυτούς τους ανθρώπους για τις καινοτόμες και πρωτοπόρες ιδέες τους κι εμείς τους χαντακώνουμε. Κάποιοι αισθάνονταν υπερήφανοι για τις διεθνείς επιτυχίες της κόρης μου, που μας έκανε γνωστούς σε όλο τον κόσμο και τώρα ρίχνουν λάσπη. Στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας θα τελειώσει και η σύμβαση. Δεν επιτρέπω να σπιλώνεται το όνομα και η αξία του παιδιού μου».

 

 

Για να μην μπερδευόμαστε, αν δεν υπήρχε θέμα δεν θα ακυρώνατε τίποτα! Κανείς δεν αμφισβητεί την ποιότητα της εφαρμογής ή το μέγεθος της εργασίας που έχει κάνει η κόρη σας και η εταιρεία της. Επίσης δεν είναι λάσπη αλλά ΑΠΛΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ!!!!

Το πρόβλημα είναι ο τρόπος με το οποίο επιλέχθηκε αυτή η εφαρμογή. Δεν έγινε διαγωνισμός, δεν αποφάσισε κανείς ότι αυτή η εφαρμογή είναι καλύτερη από την αντίστοιχη του ΑΠΘ. Όλα έγιναν εκτός ημερησίας διάταξης ένα απόγευμα του Ιουλίου… Κανείς δεν προσπαθεί να χαντακώσει την κατά τα άλλα αξιόλογη Ιωάννα. Δεν είμαι εγώ το πρόβλημα κύριε Δήμαρχε, το μόνο που έκανα ήταν να διαβάσω ένα έγγραφό με μια απόφαση δημοτικού συμβουλίου, να επισκεφθώ δυο ιστοσελίδες και να συνδυάσω τα δεδομένα.. ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΛΑΣΠΗ;;;

Για την ακρίβεια λάσπη είναι να λέτε εμένα λασπολόγο επειδή ανέδειξα τα γεγονότα!

Το αν η σύμβαση υλοποιείται ή όχι δεν το γνωρίζω αλλά γνωρίζω ότι υπάρχει banner στην ιστοσελίδα του δήμου το οποίο ζητάει από τους πολίτες να αναφέρουν τα προβλήματα που εντοπίσανε στον δήμο μας. Το banner ανακατευθύνει στην ιστοσελίδα της εταιρείας της κόρης σας…. να υποθέσω ότι είναι δωρεάν δοκιμαστική λειτουργία… αν και στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου με ημερομηνία 29/7 δικαιολογήσατε το έκτακτο του θέματος επειδή έπρεπε να λειτουργεί μέχρι τον μήνα Σεπτέμβριο. Δηλαδή πριν τρεις μήνες…. Τρεις μήνες δοκιμαστική περίοδος λίγο δύσκολο μου φαίνεται.

Untitled-6-01

Συγχαίρω την κόρη σας για την βραβευμένη εφαρμογή που δημιούργησε αλλά και η αντίστοιχη εφαρμογή του ΑΠΘ βραβευμένη είναι και είναι και ΔΩΡΕΑΝ.

Το ότι η κόρη σας είναι μια λαμπρός επιστήμων η οποία κάνει περήφανη την Ελλάδα και τον δήμο μας σε όλο τον κόσμο, δεν το αμφισβήτησα ποτέ και φαντάζομαι ότι κανένας άλλος δεν το αμφισβητεί. Το πρόβλημα είναι κύριε δήμαρχε ότι η εταιρεία της κόρης σας ανέλαβε μια προμήθεια προς τον δήμο στον οποίο εσείς είστε δήμαρχος χωρίς να γίνει διαγωνισμός.  Είμαι σίγουρος ότι η κατά τα άλλα λαμπρή επιστήμων και εξέχουσα προσωπικότητα, Ιωάννα, δεν έχει ανάγκη να υπογράφει συμβάσεις, άνευ διαγωνισμού, με τον δήμο στον οποίο δήμαρχος είναι ο πατέρας της. Πιθανότατα αν γινόταν διαγωνισμός και η εφαρμογή αυτή υπερτερούσε έναντι των άλλων, τότε ναι, δεν θα υπήρχε κανένα θέμα απολύτως! Δυστυχώς το όνομα του παιδιού σας δεν σπιλώνεται από την δικιά μου καταγγελία, εξάλλου η καταγγελία μου είναι μια απλή καταγραφή των γεγονότων, γιατί περί γεγονότων πρόκειται!

Σας συγχαίρω για την απόφαση σας αυτή να ακυρώσετε την σύμβαση του δήμου με την εταιρεία της κόρης σας.

Ειλικρινά στο πρώτο αυτό έτος της θητείας σας είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Ο δήμος Δέλτα επιτέλους κινείται προς την σωστή κατεύθυνση. Έργα που έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και χρόνια  ξεπάγωσαν και υλοποιούνται, οι υπηρεσίες λειτουργούν άψογα, τα σκουπίδια μαζεύονται πάντα και στην ώρα τους. Ο δήμος μοιάζει να δουλεύει σωστά παρά τις δύσκολες οικονομικές στιγμές που περνάει η χώρα μας. Αυτή ήταν μια κακή παρένθεση. Η οποία την Δευτέρα θα κλείσει. Συνεχίστε την κατά τα άλλα εξαιρετική δουλειά.

 

Αν ακόμα θεωρείτε ότι όσα καταγράφω στην καταγγελία μου είναι ψευδή, ότι δεν έγιναν όπως περιγράφω, ότι η κόρη σας δεν έχει σχέση με την εταιρεία Yourule, ότι η εταιρεία της κόρης σας επιλέχθηκε μετά από διαγωνισμό και ότι όλα αυτά δεν είναι γεγονότα άλλα λάσπη τότε παρακαλώ να μου ζητήσετε να ανακαλέσω όσα είπα. Σε περίπτωση που όσα γράφω είναι λάσπη και όχι γεγονότα, δέχομαι να προσφέρω 200 ώρες εθελοντικής εργασίας στον δήμο Δέλτα.

Αν όμως όλα όσα περιγράφω στην καταγγελία μου είναι αληθή τότε ας θεωρήσουμε το θέμα λήξαν, την Δευτέρα το βράδυ αφού ακυρώσετε την σύμβαση του δήμου με την εταιρεία της κόρης σας. Θα είμαι πάντα παρατηρητής τον πεπραγμένων και ως θαυμαστής του έργου σας θα σας “καταγγέλλω” όταν κάνετε λάθη. Από ανθρώπους που θαυμάζω δεν δέχομαι λάθη!

Καλό σας βράδυ!

Ευχαριστώ,

Αντώνης Κυδωνόπουλος