Σάββας Αναστασιάδης :Η λειτουργία του Κέντρου Υγείας Κουφαλίων οφείλεται κυρίως στην αυτοθυσία των εργαζομένων


Σάββας Αναστασιάδης :Η λειτουργία του Κέντρου Υγείας Κουφαλίων οφείλεται κυρίως στην αυτοθυσία των εργαζομένων

Την έλλειψη σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ,αλλά και ασθενοφόρων στο Κ.Υ. Κουφαλίων, καταγγέλλει με ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας ο Βουλευτής Ν.Δ. Β΄ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης.

Ο κ. Αναστασιάδης αναφέρει μεταξύ άλλων στην ερώτηση ότι τα σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του Κ.Υ, τα οποία συνεχώς μεγαλώνουν, υποβαθμίζουν δραματικά τις προσφερόμενες υπηρεσίες, σε βαθμό που αδυνατεί να ανταποκριθεί και στις βασικές πρωτοβάθμιες φροντίδες υγείας.

 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

 

 

ΕΡΩΤΗΣΗ- 6140/13.06.2016

Προς: τον Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: Υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Κουφαλίων

 

Το Κέντρο Υγείας Κουφαλίων εξυπηρετεί περισσότερους από 40.000 κατοίκους, της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Χαλκηδόνος.

Τα σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του, τα οποία συνεχώς μεγαλώνουν, υποβαθμίζουν δραματικά τις προσφερόμενες υπηρεσίες, σε βαθμό που αδυνατεί να ανταποκριθεί και στις βασικές πρωτοβάθμιες φροντίδες υγείας.

Κύριε Υπουργέ,

Επειδή οι σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό έχουν οδηγήσει τα πράγματα σε οριακή κατάσταση και η λειτουργία του Κέντρου Υγείας οφείλεται κυρίως στην αυτοθυσία των εργαζομένων (γιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού κ.α.)

Επειδή λόγω έλλειψης οδηγών στα ασθενοφόρα, για την εξυπηρέτηση των περιστατικών που χρειάζονται ασθενοφόρο, καλούνται ασθενοφόρα από τη Χαλάστρα ή τα Γιαννιτσά, με μεγάλη αναμονή πολλές φορές που μπορεί να αποβεί μοιραία για τη ζωή των ασθενών.

Επειδή εργαζόμενοι, αγροτοκτηνοτρόφοι, συνταξιούχοι, μητέρες και παιδιά στερούνται την άμεση πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

  1. Πότε προτίθεσθε να καλύψετε τις ανάγκες σε υλικοτεχνική υποδομή και ανθρώπινο προσωπικό στο Κ.Υ. Κουφαλίων;
  2. Πότε υπολογίζετε ότι θα μπορέσει να αποκατασταθεί η λειτουργία των ασθενοφόρων οχημάτων του Κ.Υ. Κουφαλίων;