Σε κακή κατάσταση παραμένει το οδόστρωμα στη πρώτη έξοδο της Εγνατίας Οδού προς Καλοχώρι


Τι δηλώνει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων;

Μεγάλη ταλαιπωρία συνεχίζουν να υφίστανται οι οδηγοί που αναγκάζονται να περάσουν από την πρώτη έξοδο της Εγνατίας Οδού προς το Καλοχώρι καθώς το οδόστρωμα δεν έχει επιδιορθωθεί και ο δρόμος εξακολουθεί να είναι γεμάτος λακκούβες.

Μάλιστα φαίνεται πως η κατάσταση έχει επιδεινωθεί, καθώς μετά τις βροχοπτώσεις τις μεγάλες λακκούβες πλέον σκεπάζει ένα παχύ στρώμα λάσπης.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Βαγγέλης Βαμβάκος, τόνισε πως το πρόβλημα αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για τον δήμο αλλά για να λυθεί πρέπει πρώτα να διερευνηθεί αν στο σημείο υπάρχει διαρροή αγωγών της ΕΥΑΘ ή της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης του Δήμου Δέλτα (ΔΕΥΑΔΔ)

«Στο σημείο υπάρχει νερό, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι υπάρχει διαρροή. Εκεί βρίσκονται επάλληλοι αγωγοί της ΕΥΑΘ και της ΔΕΥΑΔΔ. Για να λυθεί το πρόβλημα, πρέπει πρώτα να αποκατασταθεί η βλάβη και έπειτα να επέμβει ο δήμος με ασφαλτικό μηχάνημα».

Ωστόσο ο αντιδήμαρχος δεν γνώριζε μέχρι χθες, και παρότι έχουν περάσει ήδη τρεις ημέρες από τότε που η τεχνική υπηρεσία της ΕΥΑΘ επισκέφθηκε το σημείο, πως σύμφωνα με το πόρισμα της εταιρείας η διαρροή δεν εντοπίζεται σε δικό της δίκτυο. Συγκεκριμένα, υπηρεσία της ΕΥΑΘ πήγε στο σημείο το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Μαΐου, πραγματοποίησε τομή εκεί που υπάρχει το πρόβλημα στο οδόστρωμα και διαπίστωσε πως δεν υφίσταται διαρροή σε δικό της αγωγό.

Ο αντιδήμαρχος ανέφερε πως θα επικοινωνήσει άμεσα με τη ΔΕΥΑΔΔ ώστε να διαπιστωθεί αν τελικά οφείλεται σε δικό της δίκτυο η διαρροή.

Όπως είπε ο ίδιος, κατανοεί πλήρως τη δυσαρέσκεια των πολιτών αναφορικά με το ζήτημα αλλά δεν μπορεί να γνωρίζει τον χρόνο αποκατάστασης της ασφάλτου καθώς αυτός θα εξαρτηθεί από τον βαθμό της ζημιάς στο δίκτυο ύδρευσης.

Εν τω μεταξύ, δημότες αλλά και πολίτες που περνούν από το σημείο έχουν αγανακτήσει με την κατάσταση ενώ αναρτούν φωτογραφίες που δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος το οποίο καλούνται να αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση.

 

 

 

 

Πηγή: voria.gr