Σίνδος: Κάηκε ολοσχερώς η αίθουσα εκδηλώσεων του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ


Από τη φωτιά που ξέσπασε την Τετάρτη.

Ολοσχερώς κάηκε η αίθουσα εκδηλώσεων της θεραπευτικής κοινότητας ΙΘΑΚΗ, από την φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης στο κτίριο του Κέντρου Απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ, στην οδό Ευρυπίδου, στη Σίνδο.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παρασκευόπουλος η αίθουσα εκδηλώσεων της κοινότητας ΙΘΑΚΗ έχει καταστραφεί από την πυρκαγιά, ενώ επισημαίνει την ανάγκη να ξαναχτιστεί ο χώρος.

«Ολική καταστροφή από πυρκαγιά στην αίθουσα εκδηλώσεων της θεραπευτικής κοινότητας ΙΘΑΚΗ στη Σίνδο.

Οι μονάδες της Ιθάκης και του ΚΕΘΕΑ λειτουργούν από το 1983 και δυστυχώς -έστω ελάχιστες- πυρκαγιές εγκαταστάσεων δεν έλειψαν (Λάρισα, Ραφήνα, Κορυδαλλός, ήδη Σίνδος). Ωστόσο, αυτό το οποίο φάνηκε είναι ότι μέλη και προσωπικό έχουν τη δυνατότητα να αναγεννούν και να κάνουν τους χώρους καλύτερους από πριν. Αυτοί που άλλαξαν μια ζωή που είχε γίνει ερείπιο μπορούν να ξαναστήσουν και τους χώρους.
Η ανάγκη τα αποκαΐδια και τα ερείπια να δώσουν τη θέση τους σε κάτι που ξαναγεννιέται είναι επείγουσα. Τώρα χρειάζονται αλληλεγγύη, οικονομική στήριξη και ξεπέρασμα των γραφειοκρατικών εμποδίων. Αυτοί που τώρα βλέπουν τα αποκαΐδια μπορούν, αλλά όχι μόνοι», τονίζει στην ανάρτησή του.

Δείτε φωτογραφίες που δημοσιεύει ο κ. Παρασκευόπουλος:

 

sindis.jpg

sindos1.jpg

sindos2.jpg

sindos3.jpg

 

Πηγή: thestival.gr