Σίνδος: Κρατούσαν παράνομα αλλοδαπούς


Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών αλλοδαπών.

Την υπόθεση αρπαγής και εκβίασης δύο Πακιστανών εξιχνίασαν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών αλλοδαπών, δύο Αφγανών 31 και 25 ετών και ενός Πακιστανού περίπου 30 ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αρπαγής, εκβίασης, ληστείας, παράνομης οπλοφορίας – οπλοχρησίας και επικίνδυνων σωματικών βλαβών. Από αυτούς ο ένας συνελήφθη δυνάμει σχετικού εντάλματος, ενώ ένας άλλος κρατείται ήδη από την ίδια Υπηρεσία, έπειτα από τη σύλληψή του για υπόθεση επιθέσεων κατά αλλοδαπών, που σημειώθηκαν την περασμένη Κυριακή, στο κέντρο της πόλης.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τέλη Δεκεμβρίου του 2017 σε περιοχή της Σίνδου, οι τρεις άνδρες μαζί με συνεργούς τους, επιβίβασαν με τη χρήση βίας σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο δύο αλλοδαπούς και τους μετέφεραν σε κοντινή αγροτική περιοχή.

Στη συνέχεια, αφού τους εξανάγκασαν να γνωστοποιήσουν στοιχεία επικοινωνίας συγγενικών προσώπων, από τα οποία απαίτησαν εκβιαστικά την καταβολή χρημάτων για την απελευθέρωσή τους, τους κατακρατούσαν παράνομα μέχρι την επόμενη ημέρα, όποτε και καταβλήθηκε το σχετικό χρηματικό ποσό.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της παράνομης κατακράτησής τους, οι δράστες αφαίρεσαν από την κατοχή τους ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ.

Η σχετική δικογραφία θα αποσταλεί αρμοδίως.

 

Πηγή: thestival.gr