Σύσταση για μη κυκλοφορία ανθρώπων και ζώων στον Δήμο Δέλτα στις 4-5/8, μετά την δύση του ήλιου


Σύσταση για μη κυκλοφορία ανθρώπων και ζώων στον Δήμο Δέλτα στις 4-5/8, μετά την δύση του ήλιου

Συνιστάται στις 4 και 5/8 να μην κυκλοφορούν άνθρωποι και ζώα στις περιοχές των ψεκασμών μετά τη δύση του ηλίου και για 3 ώρες. Θα γίνουν κωνοποκτονίες με αεροψεκασμούς στον κάμπο του Δήμου Δέλτα.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών, συνεχίζει τους αεροψεκασμούς στην περιοχή του κάμπου Δυτικής Θεσσαλονίκης (ρυζοκαλλιέργειες) με στόχο την άμεση μείωση των πληθυσμών των κουνουπιών.

Οι δράσεις εναέριας ακμαιοκτονίας με τη μέθοδο ψεκασμού υπέρμικρου όγκου (ULV) θα πραγματοποιηθούν από αέρος με ειδικό ελικόπτερο και θα καλύψουν ακατοίκητη έκταση 80.000 στρεμμάτων (ρυζοκαλλιέργειες). Από την Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016 μέχρι και την Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016 θα πραγματοποιηθούν δύο πτήσεις αεροψεκασμών, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. Οι αεροψεκασμοί θα γίνουν μετά τη δύση του ηλίου, σε ακατοίκητες περιοχές και σε απόσταση δύο (2) χιλιομέτρων από τους οικισμούς της περιοχής, με πτήσεις διάρκειας το ανώτερο έως τρεις (3) ώρες και θα χρησιμοποιηθούν σκευάσματα που έχουν την προβλεπόμενη άδεια του αρμόδιου Υπουργείου για το σκοπό αυτό.

Οι αεροψεκασμοί θα υλοποιηθούν από την ανάδοχο εταιρία του έργου, η οποία διαθέτει κατάλληλο εξοπλισμό, τεχνική και επιστημονική κατάρτιση και εμπειρία σε τέτοιου είδους εφαρμογές. Οι δράσεις θα έχουν την επίβλεψη του επιστημονικού προσωπικού και των υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Δέλτα.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συνεργάζεται στενά με τους τοπικούς φορείς για την καλύτερη δυνατή υλοποίηση των αεροψεκασμών και εφιστά την προσοχή των κατοίκων της περιοχής έτσι ώστε να μη κυκλοφορούν άνθρωποι και ζώα στις περιοχές αυτές καθ’ όλη τη διάρκεια των ψεκασμών (3 ώρες κάθε βράδυ).