Επίσκεψη του Δημάρχου Δέλτα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Μαγνησίας


Τι είδε και ποιους συνάντησε;

Επίσκεψη στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Μαγνησίας πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, ο Δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης, συνοδευόμενος από την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Χρύσα Γεωργιάδου, τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Κυριακίδη και τον Δημοτικό Σύμβουλο Βαγγέλη Χαλβατζή.

Αφού περιηγήθηκε στους χώρους του σχολείου, το οποίο εγκαινιάστηκε στις 30 Αυγούστου 2019 από τον προηγούμενο Δήμαρχο Ευθύμη Φωτόπουλο, συζήτησε με τον Διευθυντή και εκπαιδευτικούς του σχολείου, τον Προϊστάμενο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς επίσης και με γονείς. Διαπιστώθηκε πως παρά το γεγονός ότι το σχολείο είναι πρακτικά “του κουτιού” υπάρχουν κραυγαλέες ελλείψεις.

Χαρακτηριστικό είναι πως καμία από τις αίθουσες δεν διαθέτει θρανία, καρέκλες και πίνακες. Το κτίριο συνολικά δεν έχει τηλέφωνο, ούτε σύνδεση στο ίντερνετ, ενώ και ο αύλειος χώρος του σχολείου ήταν εντελώς απεριποίητος, με τα χόρτα να φτάνουν σε μεγάλο ύψος, ενώ τα περισσότερα φρεάτια δεν διέθεταν σχάρες, αποτελώντας κίνδυνο για τα παιδιά και τους καθηγητές. Ένα ακόμα παράδοξο είναι το γεγονός ότι στο σχολείο φοιτούν μόλις 15 παιδιά της Πρώτης τάξης του Δημοτικού.

Μετά τη συζήτηση που έγινε ο Δήμαρχος Δέλτα κατέληξε στο συμπέρασμα πως το σχολείο δεν μπορεί να λειτουργήσει σε αυτή την κατάσταση. Ήδη ο Δήμος Δέλτα ξεκίνησε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα, προκειμένου το σχολείο να είναι πλήρως λειτουργικό είτε από τα μέσα της τρέχουσας χρονιάς είτε από την επόμενη σχολική χρονιά. Λύση έχει ήδη βρεθεί και για τους 15 μαθητές που φοιτούν στο σχολείο.

Κοινός τόπος γονέων, εκπαιδευτικών και της νέας Δημοτικής αρχής ήταν πως η βιασύνη της απελθούσας δημοτικής αρχής να παρουσιάσει ένα οποιοδήποτε έργο και η αδιαφορία της για τη σωστή στελέχωση και συντήρηση του κτιρίου, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, στερεί από την κοινωνία της Νέας Μαγνησίας μία σύγχρονη σχολική μονάδα, τουλάχιστον για την ώρα.