Καταγγελία για ΟΑΣΘ: Κούρσα τρόμου στην γραμμή 52


Καταγγελία για ΟΑΣΘ: Κούρσα τρόμου στην γραμμή 52

Τί απαντά ο οργανισμός- Την καταγγελία κάνει πολίτης που χρησιμοποίησε χθές το μεσημέρι την γραμμή 52 που εκτελεί το δρομολόγιο ΤΕΙ Σίνδου-Θεσσαλονίκη.

Υποστηρίζει με ανάρτηση στο FB ότι το λεωφορείο έτρεχε με υπερβολική ταχύτητα και μάλιστα με ανοιχτή την μία πόρτα σε κάποιο κομμάτι της διαδρομής.

Ο πολίτης τονίζει επίσης ότι οι επιβάτες του λεωφορείου ήταν στοιβαγμένοι σαν σαρδέλες.

Αναλυτικά η ανάρτηση του πολίτη, Sam Sammac

Εχθές βιωσα μαζί με πολλούς φοιτητές και μερικούς φίλους μια τρομαkτική εμπειρία με τον ΟΑΣΘ. Πήρα το λεωφορείο ΝΕΑ 3262 με αριθμο 642 ,στις 15.17 περίπου απο τα ΤΕΙ Σινδου , μαζι με υπερβολικά μεγάλο αριθμό φοιτητων και προσωπικού .Εκτός απο την ΄΄Σαρδελοποίηση΄΄ που οι φοιτητές δεν φταίνε να μεταφέρονται καθημερινά,όπως μας είπαν με αυτόν τον τρόπο,βιώσαμε πραγματικά αυτό που λέμε τρόμος!!

Το λεωφορείο έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα και μάλιστα κάποια στιγμή ,εμείς που βρισκόμαστε στο πίσω μερος του ,νοιώσαμε ενα ΄΄ψάρεμα΄΄το όποίο ,για όσους γνωρίζουν ,είναι η απώλεια σταθερότητας ,λόγω υπερβολικής ταχύτητας.Αυτό έγινε πάνω στην εθνική οδό ,δυο φορές και παρά τις φωνές τρόμου των επιβατών , ο οδηγός φονιάς, εξακολούθησε,σαν να μην συνέβη τίποτα . Ανέκοψε ταχύτητα πλησιάζοντας στα Κτελ ,αφού έκανε μια στάση ,λίγο πριν , όπου ξέχασε να κλείσει την τελευταία πόρτα ,απο την οποία πιανόμασταν απο τα σίδερα,μερικά παιδια ,ενας φίλος μου και εγώ. Πανικός ,να τρέχει το λεωφορειο με ανοιχτη πόρτα στην εθνική οδό!!! Φωνές,κραυγές, κλείσε την πόρτα, τίποτα το ζώον , ο αναίσθητος,ο εγκληματίας οδηγός του ΟΑΣΘ .Εκλείσε την πόρτα μετά απο μερικά λεπτα ,όταν χτυπουσαμε με γροθιές τα τζαμια και την πόρτα !!!
Εκείνη των ωρα κάλεσα για πρώτη φορα το 100 ,και φαινεται απο το κινητο μου ,τι ωρα πλησιαζε στην πόλη .
Την δεύτερη φορά ,μου είπαν να το αναφέρω στον σταθμάρχη και ζητήσω τα στοιχεια του οδηγού η να ζητήσω να ερθει περιπολικό . Τραγικό βέβαια,όταν το ανέφερα στον σταθμάρχη , ο οποίος μου είπε , ΄΄εγω δεν ειμαι ο σταθμαρχης του 52 ,ειμαι ο σταθμαρχης του σιδηροδρομικού σταθμού !΄΄ και για οτι δηποτε θέλετε καλεστε στο 2310 981 100 . Την τρίτη φορά απο το 100 μου είπαν οτι δεν μπορουν να βεβαιώσουν παραβαση ,παρα μονον αν τον πιάσουν επ αυτοφόρω να παραβατεί !
Γονείς των παιδιων των ΤΕΙ Σινδου !!! Τα παιδιά μας ειπαν οτι κάθε μέρα γίνεται το ίδιο και το εχουν πάρει απόφαση και φοβούνται να αντιδράσουν !! ΘΑ ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΘΥΜΑΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ!!!!!! Εγω σήμερα θα κανω την καταγγελία στον ΟΑΣΘ ,αν και δεν πιστευω οτι θα γίνει κάτι ,γιατί , κόρακας κορακου μάτι δεν βγάζει, με τόσο συνδικαλισμό που τους δέρνει ,δεν θα βγεί τίποτα. Μου είπε καποιος αστυνομικός οτι με την τηλεματική , μπορει να αποδειχτει η υπερβολικη ταχυτητα,χωρίς όμως να σημαινει οτι ο οδηγός θα τιμωρηθεί !! ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΩΝΙΑΚΟ ΜΑΓΑΖΙ !!!Ευτυχώς έχω μερικά ονοματα και τηλέφωνα επιβαινόντων ,αν προσπαθήσουν να με βγάλουν τρελό !!k

Εξετάζουμε την καταγγελία, είπε στο ΡΘ ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Χρήστος Στεφανίδης

Παραδέχθηκε ότι από τα στοιχεία της τηλεματικής προκύπτει πως ο οδηγός παραβίασε το όριο ταχύτητας, στο κομμάτι λίγο πριν τα ΚΤΕΛ.

Όπως είπε ο κ. Στεφανίδης το όριο ταχύτητας για το αστικό αρθρωτό λεωφορείο είναι τα 70χλμ. και ο οδηγός κάποια στιγμή έπιασε και τα 77.

Η ανώτατη ποινή που προβλέπεται για αυτές τις περιπτώσεις είναι μέχρι 5 ημέρες αργίας και ο οδηγός έχει δικαίωμα έφεσης.

Αναφορικά με το δεύτερο σκέλος της καταγγελίας, ο κ. Στεφανίδης παραδέχθηκε ότι πράγματι η γραμμή 52 είναι υπερφορτωμένη.

Όπως εξήγησε στην γραμμή 52 εξυπηρετούν μέχρι και 8 λεωφορεία με τα οποία μετακινούνται έως και 700 άτομα ημερησίως.

Σε δύσκολες μέρες μπαίνουν στην γραμμή και εφεδρικά λεωφορεία, ωστόσο σύμφωνα με τον κ. Στεφανίδη το πρόβλημα θα μπορούσε να λυθεί σε συνεργασία με το ΤΕΙ.

Ο ΟΑΣΘ έχει προτείνει τροποποιήσεις στο πρόγραμμα των μαθημάτων, ώστε οι φοιτητές να μην προσέρχονται και να μην σχολούν όλοι μαζί. Ωστόσο απάντησε μέχρι σήμερα δεν έχει λάβει.