Στην ιδιωτική υγεία στρέφονται οι Έλληνες αναζητώντας προσιτά ασφαλιστικά προγράμματα, προκειμένου να αντισταθμίσουν τα κενά του δημοσίου στον τομέα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης.


 Το ερώτημα εάν ένα ιδιωτικό ασφαλιστήριο είναι χρήσιμο ακούγεται πιο επίκαιρο από ποτέ.

Είναι πλέον μακρινό παρελθόν η ευημερία του κράτους και η ικανότητά του να καλύπτει τα νοσοκομειακά και ιατροφαρμακευτικά έξοδα των φορολογουμένων του – εφόσον αυτοί είναι συνεπείς στις εισφορές τους. Η ιδιωτική ασφάλιση εξελίχθηκε πλέον σε ανάγκη και όχι σε αγαθό πολυτελείας.

Οι αναμονές στα δημόσια νοσοκομεία μεγάλωσαν, οι ελλείψεις σε αναλώσιμα και φάρμακα έγιναν πολύ πιο συχνές και η κατάσταση σε κάθε κρατικό νοσοκομείο άρχισε να θυμίζει συνθήκες… τριτοκοσμικής χώρας. Συχνά ο γιατρός δεν είναι διαθέσιμος, το ραντεβού για επείγουσες εξετάσεις έχει λίστα αναμονής μερικούς μήνες ή το μηχάνημα για τις εξετάσεις είναι εκτός λειτουργίας. Αυτή είναι η καθημερινότητα του σημερινού δημόσιου συστήματος υγείας που έχει πλέον χάσει τη δυναμικής του εξαιτίας της κακής διαχείρισης των τελευταίων χρόνων.

Ο κόσμος σήμερα ψάχνει για εναλλακτικές λύσεις. Λύσεις που θα του εγγυώνται μια αξιοπρεπή ιατροφαρμακευτική κάλυψη σε περίπτωση ατυχήματος ή ασθένειας. Η ιδιωτική ασφάλιση στην υγεία έδωσε την αποτελεσματική λύση και ο ρόλος της είναι πλέον καθοριστικός και όχι συμπληρωματικός. Οι Ασφαλιστικές εταιρείες αντιλαμβανόμενες τον παλμό της εποχής, άρχισαν να δημιουργούν προϊόντα, περισσότερο οικονομικά και προσιτά, που ανταποκρίνονται στη μεγαλύτερη μερίδα του κόσμου. Τα ασφαλιστικά προγράμματα είναι χωρισμένα σε κλάδους έτσι ώστε να ικανοποιούν κάθε ανάγκη ασφάλισης. Από την υγεία μέχρι τις επιχειρήσεις. Οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν θέλουν να μας εξαπατήσουν, αλλά είναι εκεί για να μας αποζημιώσουν, σε όποιο πρόβλημα αντιμετωπίσουμε.

Μπορείς να  παραμείνεις στο “παραδοσιακό μοντέλο” και να περιμένεις το κράτος να επιστρέψει στις ένδοξες εκείνες ημέρες που υπόσχονταν ότι μπορούσε να σου καλύψει όλες σου τις ανάγκες ή προσγειώνεσαι στην πραγματικότητα του σήμερα. Μια πραγματικότητα που σου υπογραμμίζει την κοινή λογική ότι κανείς δεν θα αναλάβει εθελοντικά την ιατροφαρμακευτική σου περίθαλψή εκτός από εσένα τον ίδιο. Και ας πληρώνεις υπέρογκα ποσά κάθε μήνα στο ταμείο σου. Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα

                ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Χ. ΤΣΙΦΛΙΤΖΗΣ

                ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

                                                                                                    ΛΟΓΙΣΤΗΣ

                ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

                2310 718788 & 6973559748