Σκύλος βρέθηκε απανθρακωμένος στη ΒΙ.ΠΕ Σίνδου


Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί η εικόνα ενός σκύλου που βρέθηκε απανθρακωμένος στη Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου.

Η υπόθεση ήρθε στη δημοσιότητα με ανάρτηση που έκανε στη σελίδα της στο facebook η φιλοζωική οργάνωση «Άριελ» του δήμου Δέλτα.

Σύμφωνα με την ανάρτηση, ο άτυχος σκύλος βρέθηκε απανθρακωμένος στις 17 Δεκεμβρίου «έξω από καγκελόπορτα εταιρείας η οποία δεν είναι σε λειτουργία», όπως αναφέρεται. Μάλιστα, στην ανάρτηση η οργάνωση αφήνει αιχμές κατά της διοίκησης του δήμου Δέλτα σχετικά με τη διαχείριση του περιστατικού και την ανταπόκρισή της.

Αναλυτικά, στην ανάρτηση αναφέρεται:

Hρθε λοιπόν η ώρα και η στιγμή να αναφερθούμε στο περιστατικό που έγινε γνωστό στο πανελλήνιο ,την εύρεση απανθρακωμένου σκύλου στην Βιομηχανική περιοχή της Σίνδου . Στην αναφορά μας θα παραλείψουμε επίτηδες κάποια στοιχεία που αφορούν τις ενέργειες της ΕΛ.ΑΣ καθώς δεν θέλουμε να παρέμβουμε και να επηρεάσουμε την έρευνα που βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.

Στις 17/12/20 κατα τις 1.10μμ έλαβε μια κλήση η πρόεδρος Κα Παπαδοπούλου όπου ενημερώθηκε για την ύπαρξη απανθρακωμένου σκύλου στην Βιομηχανική περιοχή της Σίνδου ,μαζί με φωτογραφία του σημείου για να μπορεί να εντοπιστεί εύκολα .Εκείνη την ώρα ο υποφαινόμενος και η κα Παπαδοπούλου αφού είχαμε τελειώσει από περιστατικό νέας εγκατάλειψης ,ήμασταν στο pet shop για προμήθεια τροφών οπότε δεν αργήσαμε να φτάσουμε στο σημείο του συμβάντος. Το θέαμα ήταν σοκαριστικό ,ένα σκυλάκι μεσαίου μεγέθους καμμένο ολοσχερώς ,να κείτεται έξω από καγκελόπορτα εταιρείας η οποία δεν είναι σε λειτουργία .

Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία η οποία κατεύθασε περίπου μια ώρα μετά . Για όσους δεν το γνωρίζουν η θανάτωση ζώου μετά την ψήφιση του Νόμου 4735/06-11-20 θεωρείται κακούργημα ,οπότε η ΕΛ.ΑΣ ήταν υποχρεωμένη να διεξάγει έρευνα , κάτι που φυσικά έγινε.

Στις 15.30 έγινε προσπάθεια να ενημερωθούν οι υπεύθυνοι του Δήμου μας καθώς τα αδέσποτα είναι φυσικά δική του αρμοδιότητα όπως ορίζει η νομοθεσία . Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος δεν ήταν δυνατό να βρεθεί ,ενημερώθηκε όμως η διοικητική υπάλληλος στο γραφείο της Ν.Μαγνησίας κα Γαβριηλίδου . Ενημερώθηκε επίσης ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος καθαριότητας κος Κυριακίδης καθώς η Αστυνομία διέταξε ότι μετά το συνεργείο της σήμανσης ,το σκυλί πρέπει να μεταφερθεί από τον Δήμο σε ιατροδικαστή ,καθώς ο νόμος ορίζει τη διενέργεια νεκροψίας για να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου .Η απάντηση του κου Κυριακίδη ότι «τέτοια ώρα δεν μπορούμε ,γιατί οι υπάλληλοι έχουν σχολάσει» , δεν μπορούμε να πούμε ότι δείχνει και μεγάλη «ευαισθησία» για το γεγονός αυτό .

Η κα Γαβριηλίδου πάντως μετά το πέρας της εργασίας της ήρθε στο σημεί του συμβάντος και ενημερώθηκε από την Αστυνομία ,όπως ήρθανε και άλλα μέλη της Αριελ από την ομάδα της Σίνδου . Βλέπετε η απουσία των αιρετών αρχόντων καθιστούσε αναγκαία την παρουσία των μελών μας καθόλη την διάρκεια της έρευνας . Αφού τελείωσε ο έλεγχος του ζώου από την σήμανση και μας έπιασε η νύχτα , αναγκαστήκαμε λόγω της αδιαφορίας του Δήμου να προστατέψουμε το κορμάκι του σκύλου με ένα κουτί και η ΕΛ.ΑΣ να μαρκάρει το μέρος με ταινία σήμανσης .Το καλύτερο όμως μέρος ακολούθησε την επόμενη μέρα . Αφού ήρθε υπάλληλος του Δήμου ,δεν μπορούσαν να συμφωνήσουν οι αρμόδιοι που θα μεταφέρει το ζώο .Το καλύτερο όμως σημείο έιναι ότι ο Δήμος ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΒΡΕΙ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΗ και το κορυφαίο ολων είναι πως και να έβρισκε ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ !!!!!!!! Φυσικά βρέθηκε ιατροδικαστής από εμάς και φυσικά το κόστος της νεκροψίας επιβάρυνε εμάς και μόνο . Το ζώο θάφτηκε βραδινή ώρα από τον ίδιο υπάλληλο της καθαριότητας και το δράμα έλαβε τέλος .

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Κο Αγαθαγγελίδη και την ομάδα του για την πολύτιμη βοήθεια του ,απέδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι «δικός μας άνθρωπος » .Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε τον κο Νταβέλη ,υπάλληλο της καθαριότητας για τον σεβασμό και την ευαισθησία του προς το νεκρό ζώο ,όπως και το ότι δούλεψε και εκτος ωραρίου .Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε επίσης τον Δήμο Δέλτα γιατί εξαιτίας του έχουμε γίνει κτηνίατροι,περισυλλογείς,εκπαιδευτές ζώων, οδηγοί αγώνων ,λογιστές , τσακάλια στην Πληροφορική ,φωτογράφοι και πολλά άλλα .

Η έκθεση της ιατροδικαστή θα ολοκληρωθεί εντός της εβδομάδας ,οπότε η υπόθεση έχει δρόμο ακόμα.

ΤΟ ΒΕ CONTINUED ……….”

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά την ανάρτηση εδώ