Σούπερ μάρκετ χάρισε το 30% των κερδών στους εργαζόμενους του!


Σούπερ μάρκετ χάρισε το 30% των κερδών στους εργαζόμενους του!

 

Σούπερ Μάρκετ: Σε μια σπουδαία κίνηση προχώρησε γνωστή αλυσίδα ελληνικών σούπερ μάρκετ, καθώς αποφάσισε να μοιράσει το 30% των κερδών στους υπαλλήλους της!

«Αξιότιμε κύριε Ιωάννη Μασούτη. Εκ μέρους όλου του προσωπικού και των στελεχών της Περιφέρειας της Δυτικής Μακεδονίας, θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας και την ευγνωμοσύνη μας για τη μεγάλη στήριξή σας, οικονομική και ψυχολογική, σε αυτές τις δύσκολες ημέρες, στις οποίες τόσο εσείς προσωπικά όσο και η εταιρεία σταθήκατε δίπλα μας για άλλη μια φορά».

Παρόμοιες ευχαριστίες, με την ίδια λογική, με την ίδια πεποίθηση ότι στελέχη, διευθύνοντες και προσωπικό μοιράζονται την ίδια ευθύνη, με το ίδιο πνεύμα ομαδικότητας, κατέφθασαν στη Μασούτης από την Αττική, από την Πιερία, από την Καβάλα, από την Ξάνθη, από την Καρδίτσα, τους Σοφάδες και από όπου αλλού υπάρχουν καταστήματα της εταιρείας.

Τι ήταν αυτό που παρακίνησε τους περιφερειακούς διευθυντές να απευθυνθούν στον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Γιάννη Μασούτη διατυπώνοντας μια τόσο θερμή ευχαριστία;

Μια όντως σπάνια κίνηση. Λίγες μέρες πριν από τις γιορτές, ο κ. Γιάννης Μασούτης, με προσωπική του απόφαση, κατέβαλε 3 εκατομμύρια ευρώ, το 30% των ετήσιων καθαρών κερδών της εταιρείας, στους εργαζόμενους της «πρώτης γραμμής», αυτούς που εργάζονται στα καταστήματα και τις αποθήκες.

Στους ανθρώπους οι οποίοι έδωσαν μάχη μέσα στην κρίση που έφεραν η πανδημία της Covid-19 και τα λοκντάουν.

Στους ανθρώπους οι οποίοι βρέθηκαν όντως στην πρώτη γραμμή, διότι όχι μόνο εργάστηκαν σκληρά, αλλά, ταγμένοι στην εξυπηρέτηση των καταναλωτών, έπρεπε να αντιμετωπίσουν και όλους τους κινδύνους που προέκυπταν με την πανδημία.

Η ίδια η Μασούτης σημειώνει: «Αυτή η εξτρά παροχή συνιστά την έμπρακτη αναγνώριση και ουσιαστική ανταπόδοση της υπερπροσπάθειας που έχει γίνει και συνεχίζει να γίνεται από τους ανθρώπους της εταιρείας».

Ο δε Γιάννης Μασούτης δεν πήρε μια απόφαση εν θερμώ, δεν προχώρησε σε μια στιγμιαία πράξη γενναιοδωρίας. Επρόκειτο για την τήρηση μιας υπόσχεσης την οποία ο ίδιος είχε δώσει ήδη στις αρχές της πανδημίας, τον περασμένο Μάρτιο. Τότε που η χώρα αναγκάστηκε να «κλειδώσει» την οικονομία της για να διασφαλίσει την άμυνά της απέναντι σε έναν ιό για τον οποίο κανείς δεν ήταν βέβαιος πόσο μεγάλη υγειονομική και ανθρωπιστική καταστροφή θα μπορούσε να επιφέρει.

Τότε ζήτησε από τους εργαζόμενους «να συμβάλετε με όλες σας τις δυνάμεις για να στηρίξουμε μαζί, ως ομάδα, τόσο τους καταναλωτές μας όσο και την εταιρεία μας». Σήμερα δηλώνει «πολύ χαρούμενος και περήφανος γιατί όλοι μαζί τα καταφέραμε. Σηκώνουμε με επιτυχία το τεράστιο βάρος αυτής της πρωτοφανούς δοκιμασίας».

Αυτό ακριβώς το πνεύμα ομαδικότητας επικαλούνται οι περιφερειακοί διευθυντές εκ μέρους των εργαζομένων με δημοσιεύσεις στον τύπο και προσωπικές επιστολές όταν – διατυπώνοντας τις ευχές τους για «χρόνια πολλά, καλά Χριστούγεννα και καλές γιορτές με υγεία, ευημερία, αγάπη σε εσάς, την οικογένεια Μασούτη, και στην εταιρεία» αναφέρουν:

«Χρειαζόμαστε την στήριξή σας, όπως άλλωστε κάνετε όλα αυτά τα χρόνια, και ευχόμαστε το 2021 να είναι μια δημιουργική χρονιά με υγεία για όλους μας και εμείς όλοι μαζί θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ για το καλύτερο».

Σε μια μεγάλη κρίση ο καθένας πρέπει να επιλέξει τα όπλα του και τη στρατηγική του. Στην περίπτωση της Μασούτης εταιρεία και εργαζόμενοι έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν ένα καθαρό μήνυμα συνέπειας, ομαδικότητας, αυταπάρνησης και έγνοιας για τον ανήσυχο λόγω της πανδημίας καταναλωτή, αλλά και για το μέλλον, το οποίο ή θα είναι κοινό και με όπλο την αλληλεγγύη.

Πηγή: xristika.gr