Στα Μάλγαρα έχουν παραταχθεί οι αγρότες


Μαζί τους στην κινητοποίηση βρίσκονται τα παιδιά τους.

Στα διόδια των Μαλγάρων βρίσκονται παρατεταγμένα τα τρακτέρ των αγροτών, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που πραγματοποιούν τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι αγρότες έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στη μέση του δρόμου χωρίς να έχουν προχωρήσει στον αποκλεισμό των διοδίων, με αποτέλεσμα η διέλευση των οχημάτων να διεξάγεται κανονικά.

Όπως δήλωσε ο Κώστας Ανεστίδης, αγρότης ο οποίος βρίσκεται στα Μάλγαρα, δεν προχώρησαν σε αποκλεισμό του δρόμου προκειμένου να στείλουν ένα μήνυμα πως δεν θέλουν να έρθουν σε αντιπαράθεση με άλλες κοινωνικές ομάδες, αποκλείοντας την κυκλοφορία.

Όπως σημείωσε, περιμένουν πρόσκληση από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Ελλάδας προκειμένου να συζητήσουν για τα προβλήματα που έχει ο κλάδος τους και να βρεθεί λύση.

“Για ακόμη μια φορά η σύνεση στους αγρότες επικράτησε. Ενώ είχαμε αποφασίσει να κλείσουμε τον δρόμο, η πλειονότητα των αγροτών αποφάσισε, σε ένδειξη καλής διάθεσης προς όλες τις κοινωνικές ομάδες και ένα μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν θέλουμε να έρθουμε σε αντιπαράθεση με άλλες κοινωνικές ομάδες, να καθίσουμε συμβολικά στη μέση του δρόμου. Η κυκλοφορία θα γίνεται από κανονικά, ελεύθερα, χωρίς να εμποδίζουμε κανέναν
Το μήνυμα προς την κυβέρνηση είναι ότι εμείς θέλουμε τον διάλογο ενώ αυτοί είναι αντίθετοι με τον διάλογο τον οποίο εμείς επιθυμούμε. Στις 14 Δεκεμβρίου πήγαμε στον υπουργό Γεωργίας, τον κ. Αραχωβίτη, μας είπε ότι γνωρίζει τα προβλήματα, είναι χρόνια, και πως θα τα μεταφέρει στα άλλα υπουργεία και να δούμε τι θα απαντήσουν. Μέχρι σήμερα δεν πήραμε απάντηση”, ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του ο κ. Ανεστίδης

Σημειώνεται πως στην κινητοποίηση των αγροτών βρίσκονται και τα παιδιά τους

 

 

Πηγή: thestival.gr