Στη Γ’ Εθνική ο Ολυμπιακός Κυμίνων!


Επιστρέφει στις εθνικές κατηγορίες μετά από έξι χρόνια.

Σε μια από τις πιο εντυπωσιακές αναμετρήσεις της σεζόν, ο Ολυμπιακός Κυμίνων βγήκε «νικητής» απέναντι στο Θερμαϊκό Θέρμης και πήρε το δεύτερο εισιτήριο για τη Γ εθνική της επόμενης σεζόν!

Στο κατάμεστο δημοτικό στάδιο Κυμίνων, ο Θερμαϊκός μπήκε καλύτερα κερδίζοντας τις εντυπώσεις στο πρώτο μισάωρο. Οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν μόνο για το διπλό που θα τους έδινε την άνοδο στη Γ εθνική, ενώ για τον ίδιο στόχο αλλά για δύο αποτελέσματα έπαιζε ο Ολυμπιακός Κυμίνων.

kumina kosmos

Στο 10ο λεπτό, ο Παπαδόπουλος της Θέρμης προσπάθησε από μακρυά και πλάγια να κρεμάσει τον Μπαϊμάκη αστοχώντας για λίγο, ενώ στο 19′, ύστερα από κλέψιμο του, ο Μπικιάρης βγήκε στην αντεπίθεση, έκανε ωραίο ελιγμό, σούταρε όμως συρτά άουτ.

Ο Ολυμπιακός έπαιζε περισσότερο αμυντικά και είχε την πρώτη του στιγμή στο 25′, όταν ο Μαραντίδης εκμεταλλεύτηκε αδράνεια του Καρατζά, πάτησε περιοχή, αλλά νικήθηκε στο τελείωμα του από τον Μπαντή. Τρία λεπτά μετά, οι γηπεδούχοι αναπτύχθηκαν όμορφα, η μπάλα στρώθηκε τελικά στον Καμπεράι που, σουτάροντας εκτός ισορροπίας, την έστειλε άουτ. Ο Ολυμπιακός απείλησε άμεσα και πάλι με τον Μαραντίδη και έδειχνε πως έβρισκε τα πατήματα του σταδιακά, ισορροπώντας την αναμέτρηση. Τελευταία φάση του ημιχρόνου σημειώθηκε στο 35′, όταν ο Μαραντίδης πέρασε όμορφα την μπάλα στον Καμπεράι, εκείνος όπλισε στο αριστερό, όμως είδε τον Τρόκα να κάνει τελευταία στιγμή σωτήριο τάκλιν, χαρίζοντας στον Μπαντή την ευκαιρία να μην αποκρούσει.

9

Το δεύτερο ημίχρονο απέκτησε από την αρχή σκληρή όψη. Οι φάσεις μπροστά στις δύο εστίες περιορίστηκαν, είχαμε εντάσεις, σκληρά μαρκαρίσματα και πολύ τρέξιμο από 20 παίκτες που κυνηγούσαν την άνοδο στη Γ εθνική. Η κλεψύδρα άδειαζε, μέχρι που φτάσαμε στο τελευταίο πεντάλεπτο (δεκάλεπτο με τα 5 λεπτά καθυστερήσεων) του αγώνα. Ήταν ίσως το κορυφαίο τελευταίο μέρος αγώνα που είδαμε στη φετινή σεζόν με τους ποδοσφαιριστές να καταθέτουν την ψυχή τους και τρομερές ευκαιρίες να χάνονται (ή ορθότερα, να αποκρούονται).

kumina kosmos2

Στο 85′, αρχικά, ο Θεοδωρίδης υποδέχθηκε την μπάλα στην περιοχή του Θερμαϊκού, δεν ήταν offside, προσπάθησε να τελειώσει τη φάση με γυριστό σουτ και τελικά έστειλε τη μπάλα άουτ. Στο 87′, και με το Θερμαϊκό να πιέζει περισσότερο πια, ο Θεοδωρίδης και πάλι βγήκε μόνος απέναντι στον Μπαντή, με τον τερματοφύλακα του Θερμαϊκού να αποκρούει εντυπωσιακά το πλασέ του πρώτου με το πόδι! Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Πότσι, με εντυπωσιακό εκτόπισμα μπήκε στην περιοχή, πλάσαρε νικώντας τον Μπαντή αυτή τη φορά, όμως είδε τον Φούσκα να διώχνει με αυτοθυσία τη μπάλα πάνω από τη γραμμή. Ήταν η ευκαιρία του Ολυμπιακού να τελειώσει το ματς και ακολούθησε χιτσκοκικό φινάλε.

thermaikos pagkos

Ο Θερμαϊκός κέρδισε φάουλ στο 90′, ο Κώστας Αχαλινόπουλος ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Μπαϊμάκη. Αν αυτή η φάση δεν ανησύχησε στην κατάληξη της τους Κυμινιώτες, το έκανε σίγουρα η φάση του 95′. Ο Θερμαϊκός κέρδισε κόρνερ, ο Ιωαννίδης εκτέλεσε γρήγορα προς τον Κώστα Αχαλινόπουλο και ο τελευταίος σέντραρε προς την αντίπαλη περιοχή. Στο τέλος αυτής της σέντρας βρέθηκε ο Καρατζάς που έπιασε την κεφαλιά, αναγκάζοντας τον Μπαϊμάκη να αποκρούσει εντυπωσιακά με το ένα χέρι στη γωνία του. Στο rebound, ο Σαράφογλου σούταρε από πλάγια θέση, όμως ο Μπαϊμάκης μπλόκαρε, δίνοντας το ουσιαστικό τέλος στο παιχνίδι.

Το τυπικό τέλος ήρθε στιγμές αργότερα από τον διαιτητή Παπαδόπουλο, ο οποίος – όπως και οι βοηθοί του – παρουσιάστηκε απόλυτα έτοιμος.

olympiakos kuminon anodos g ethniki

olympiakos kuminon anodos g ethniki2

Το τέλος του 90λέπτου πανηγυρίστηκε έξαλλα από κόσμο και ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Κυμίνων, που είδαν την ομάδα να επιστρέφει μετά από 6 χρόνια στις εθνικές κατηγορίες!

Ολυμπιακός Κυμίνων: Μπαϊμάκης, Κυριακίδης, Πολιανίδης, Τσακίρης, Μεσιάρης, Αυγέρος, Σουχασβίλι, Πάγκαλης, Καμπεράι, Πότσι, Μαραντίδης.

Θερμαϊκός Θέρμης: Μπαντής, Ράντζα, Μαυρομάτης, Τρόκας, Παπαδόπουλος, Καρατζάς, Αχαλινόπουλος Κ., Στεφανίδης, Αχαλινόπουλος Λ., Κουτσικοβαγγέλης, Μπικιάρης Ν.

Διαιτησία: Παπαδόπουλος Ι. (Νικολαΐδης Κ. – Νατσιόπουλος)

 

Πηγή: epsm24.gr