Στο κέντρο υγείας Διαβατών δούλευε ο ιατρός που συνελήφθη για ασέλγεια


Στο κέντρο υγείας Διαβατών δούλευε ο ιατρός που συνελήφθη για ασέλγεια σε βάρος της 4χρόνης κόρης του.

Ο γιατρός συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Σε βάρος του 39χρονου γιατρού είχε εκδωθεί ένταλμα σύλληψη από το 1ο Ειδικό Ανακριτικό Τμήμα Θεσσαλονίκη, για τα αδικήματα της αποπλάνησης ανηλίκων και κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια, όπου ο παθών δεν συμπλήρωσε τα 14 έτη, με την επιβαρυντική περίπτωση τέλεσης της πράξης από οικείο.

Επιπλέον, σχηματίσθηκε σε βάρος του δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Της σύλληψης προηγήθηκε καταγγελία της εν διαστάσει συζύγου του και της μητέρας του παιδιού στο Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων. Σύμφωνα με την καταγγελία ο 39χρονος, προέβαινε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της κόρης του.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες του στη Θεσσαλονίκη και σε περιοχή της Λάρισας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 559 ναρκωτικά δισκία. Τα κατείχε χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή, καθώς και πλήθος κουτιών φαρμακευτικών σκευασμάτων, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.

Επίσης, βρέθηκαν φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, δύο κεντρικές μονάδες, εξωτερικός σκληρός δίσκος, φορητό μέσο αποθήκευσης δεδομένων, 16 κάρτες μνήμης και κινητό τηλέφωνο, τα οποία κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν για εξέταση στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος.

Ο δράστης δούλευε στο Κέντρο Υγείας Διαβατών

Για τον κατηγορούμενο μίλησε στο protothema.gr και ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Διαβατών κ. Ιωάννης Μαντζαρόπουλος, στο οποίο εργαζόταν ο 39χρονος. «Αιφνιδιαστήκαμε όλοι από την καταγγελία που έκανε η πρώην σύζυγός του. Γνωρίζαμε ότι είναι σε διάσταση με τη γυναίκα του αλλά δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τα προσωπικά προβλήματα του καθενός. Ο εν λόγω είναι γιατρός γενικής ιατρικής, εδώ στο Κέντρο Υγείας Διαβατών και προσφέρει τις υπηρεσίες του τα τελευταία τρία χρόνια. Δεν είχε δώσει κανένα υπηρεσιακό δικαίωμα. Ελπίζουμε πως γρήγορα θα βγει η αλήθεια στο φως».

 

Στην φυλακή οδηγήθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή

Στη φυλακή οδηγήθηκε, μετά την απολογία του στον ανακριτή, ο 39χρονος γιατρός. Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, απολογούμενος, αρνήθηκε τις σε βάρος του αποδιδόμενες κατηγορίες, ενώ φέρεται να έκανε λόγο για «σκευωρία» της εν διαστάσει συζύγου του, με την οποία φαίνεται ότι βρίσκεται τα τελευταία χρόνια σε δικαστική διαμάχη. Οι ισχυρισμοί του δεν στάθηκαν ικανοί να πείσουν εισαγγελέα και ανακριτή, που ομόφωνα αποφάσισαν την προσωρινή του κράτηση.

Η μητέρα του δράστη δήλωσε ότι όλα είναι ψέμα

Η μητέρα του γιατρού, μιλώντας στο protothema.gr φανερά εκνευρισμένη από την υπόθεση μιλάει για συκοφαντίες της πρώην συζύγου του γιου της, αλλά και της συμπεθέρας της, που οδήγησαν στη σύλληψη του παιδιού της.

«Είναι όλα ψέματα, όλα. Ο γιος μου δεν έχει μπλέξει, άδικα τον κατηγορεί η πρώην γυναίκα του».