Στους αγιασμούς σχολείων του Δήμου Δέλτα παρευρέθηκαν μέλη της Διοίκησης


Σε σχολεία όλων των βαθμίδων σε κοινότητες του Δήμου Δέλτα βρέθηκαν χθες μέλη της διοίκησης του Δήμου για να ευχηθούν στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς καλή σχολική χρονιά και να μεταφέρουν τις ευχές του Δημάρχου Γιάννη Ιωαννίδη.

Στον Αγιασμό του 5ου νηπιαγωγείου Διαβατών παρέστη η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δέλτα Χρύσα Γεωργιάδου.

Το σχολείο μετά από τις επίμονες προσπάθειες του Δημάρχου και της διοίκησης του Δήμου μετεγκαταστάθηκε από τις παλιές εργατικές κατοικίες Διαβατών στο πρώην 2ο νηπιαγωγείο Νέας Μαγνησίας , το κτίριο του όποιου κρίθηκε κατάλληλο για τη φιλοξενία των νηπίων. «Σήμερα είναι μια μέρα γιορτής, καθώς τα παιδιά μας βρίσκονται πλέον σε νέο περιβάλλον σε ένα σχολείο κατάλληλο με όλες τις υποδομές και κυρίως με αυλή για να παίζουν οι μικροί μαθητές. Έχει γίνει πραγματικά μια τεράστια προσπάθεια από όλους μας στην διοίκηση του δήμου και κυρίως από τον Δήμαρχο να δοθεί λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα. Πριν από χρόνια είχε οργανωθεί ο σύλλογος γονέων του συγκεκριμένου σχολείου, την σύσταση του οποίου είχα υπογράψει ως δικηγόρος με αυτουργούς γονείς που διεκδικούσαν το καλύτερο για τα παιδιά τους. Χαίρομαι γιατί βλέπω ότι με τον ίδιο ζήλο συνεχίζουν τη δραστηριότητα του συλλόγου εξίσου άξιοι και ενεργοί γονείς. Έγιναν πολλές προσπάθειες για την απόκτηση ενός καλύτερου περιβάλλοντος για τα νήπια, που εισακούστηκαν από τη σημερινή διοίκηση του Δήμου και πραγματοποιήθηκαν» τόνισε η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χρύσα Γεωργιάδου. Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου επισκέφτηκε νωρίτερα το 3ο δημοτικό σχολείο Σίνδου όπου παραβρέθηκε στην τελετή Αγιασμού.

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Κυριακίδης παρέστη στον Αγιασμό στο Γυμνάσιο -Λύκειο Μαγνησίας και στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μαγνησίας εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Δέλτα Γιάννη Ιωαννίδη. «Η ασφαλής λειτουργία των σχολείων στον μέγιστο βαθμός για όλους και πρωτίστως των μαθητών χρειάζεται συνεργασία όλων, γονέων ,εκπαιδευτικών και της τοπικής κοινωνικής. Χρειάζεται να προασπίσουμε τις συνθήκες ασφάλειας από ανεύθυνους ανθρώπους που είτε βανδαλίζουν δημόσια σχολεία τα οποία δημιουργήθηκαν με χρήματα πολιτών είτε δημιουργούν προβλήματα με βάση τη δική τους αντίληψη για την πανδημία. Πρόσφατα παραδείγματα οι βανδαλισμοί εδώ στο δεύτερο δημοτικό σχολείο και σε άλλες σχολικές δομές που είχαμε φροντίσει και ανακαινίσει» τόνισε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και μετέφερε και τις ευχές του Δημάρχου για καλή και δημιουργική χρονιά.

 Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας Βούλα Ελευθεριάδου επισκέφτηκε το 2ο Δημοτικό Διαβατών συνοδευόμενη από την τοπική σύμβουλο Κατερίνα Σπυρίδου και το Λύκειο Καλοχωρίου όπου παραβρέθηκε μαζί με εκπαιδευτικούς μαθητές και γονείς στον Αγιασμό εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Γιάννη Ιωαννίδη. Η κ Ελευθεριάδου ευχήθηκε καλή χρονιά στα παιδιά τονίζοντάς τους την ανάγκη να ακολουθήσουν όλα τα μέτρα προστασίας με ευλάβεια και οι μεγαλύτεροι να βοηθήσουν τους μικρότερους σε ηλικία μαθητές για να συνηθίσουν να φοράνε μάσκα και να τηρούν τις αποστάσεις. «Φοράω μάσκα σημαίνει προστατεύομαι και κατ’ επέκταση προστατεύω τους δικούς μου ανθρώπους δηλαδή όσους αγαπώ» τόνισε η κ Ελευθεριάδου και μετέφερε τις ευχές του Δημάρχου για μια δημιουργική χρονιά με υγεία.

Ο πρόεδρος της επιτροπής Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης  Αντώνης Αντωνιάδης επισκέφτηκε το ΕΠΑΛ Σίνδου  προκειμένου να παραστεί στην τελετή Αγιασμού και να μεταφέρει της ευχές του Δημάρχου στους εφήβους μαθητές,  τους καθηγητές και τις οικογένειες τους. Ο κ Αντωνιάδης ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά με δύναμη και κουράγιο σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς για να αντιμετωπίσουν τις νέες συνθήκες που επιβάλει η πανδημία. Στη συνέχεια επισκέφτηκε τα Γυμνάσια Αξιού και Ανατολικού όπου παρακολούθησε τον Αγιάσμο .

Ο πρόεδρος του ΚΠΟΔΔ Βαγγέλης Χαλβατζής, επισκέφτηκε το Γυμνάσιο Διαβατών και το 3ο και 6ο νηπιαγωγείο Διαβατών όπου παραβρέθηκε μαζί με εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς στον Αγιασμό των τριών σχολείων, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Γιάννη Ιωαννίδη. «Η φετινή χρονιά είναι ιδιαίτερη και για να μην γίνει επικίνδυνη είναι καλό να ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών και σε συνεργασία με τους δασκάλους θα ανταπεξέλθουμε και θα βγούμε νικητές από αυτή την περιπέτεια» τόνισε ο κ Χαλβατζής που έδωσε τα εύσημα στους νηπιαγωγούς τονίζοντας ότι είναι εξαιρετικοί παιδαγωγοί ενώ ευχήθηκε καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.

Στο Γυμνάσιο και στο 3ο και 6ο νηπιαγωγείο Διαβατών παραβρέθηκαν η πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Διαβατών Πωλίνα Τσίντου και η τοπική σύμβουλος Κατερίνα Σπυρίδου.

Στον αγιασμό του 1ου και 2ου Νηπιαγωγείο Διαβατών παραβρέθηκε η τοπική σύμβουλος Μαρίνα Πεχλιβανίδου. Στον Αγιασμό του 5ου νηπιαγωγείου Διαβατών και του Γυμνασίου – Λυκείου Ν.Μαγνησίας παρέστη ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Ν.Μαγνησίας, Θοδωρής Καράδαλης.

Τα σχολεία των κοινοτήτων του Δήμου Δέλτα επισκέφτηκαν πρόεδροι και μέλη των τοπικών συμβουλίων δίνοντας το παρόν σε τελετές Αγιασμών για την πρώτη ημέρα του σχολικού έτους.