Σύσκεψη για τα κτιριακά προβλήματα του 2ου & 3ου Δημοτικού Σχολείου Διαβατών


Σύσκεψη υπό τον Δήμαρχο Γιάννη Ιωαννίδη, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών  Γιώργο Γλώσση, τον πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής Δήμου Δέλτα, Σάκη Παππά  την πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Διαβατών Πωλίνα Τσίντου με τα μέλη του προεδρείου του  συλλόγου γονέων  και κηδεμόνων έγινε στο δημαρχείο με θέμα τα κτιριακά προβλήματα του 2ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου Διαβατών. Τα μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων επισήμαναν στον Δήμαρχο, τα κτιριακά προβλήματα στο σχολείο ζητώντας την επισκευή τουαλετών και την μετεγκατάσταση των παιδιών από  τις ημιυπόγειες αίθουσες που λειτουργούν ως τάξεις.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης ζήτησε από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών να πραγματοποιήσει αυτοψία στο σχολείο και να καταγράψει τις αναγκαίες παρεμβάσεις που είναι απαραίτητο να γίνουν για την ασφάλεια και την υγεία των παιδιών. Το συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα παρουσιάζει πολλά προβλήματα τα τελευταία χρόνια.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο κ Ιωαννίδης επανέλαβε ότι η λύση του προβλήματος είναι να δημιουργηθεί παράρτημα του 2ου και 3ου Δημοτικού σχολείου Διαβατών στο καινούργιο κτίριο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ν.Μαγνησίαςπου βρίσκεται σε μικρή απόσταση και σύμφωνα με τα στοιχεία της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής φιλοξενεί συνολικά 68  παιδιά.

Ο κ Ιωαννίδης πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς και μετά από επικοινωνία που είχε με τον Προϊστάμενο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης είχε προτείνει αυτή τη λύση  για την αποσυμφόρηση των Δημοτικών Σχολείων Διαβατών ενώ είχε ζητήσει από τον πρόεδρο της σχολική επιτροπής να παρακολουθεί στενά τις ενέργειες που γίνονται προς αυτήν την κατεύθυνση από την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση Δυτικής Θεσσαλονίκης και την  εκπαιδευτική κοινότητα του 2ου Δημοτικού Μαγνησίας.

Από την πλευρά του συλλόγου γονέων τέθηκε το ζήτημα της μετακίνησης των παιδιών και ζητήθηκε η μεταφορά των μαθητών από τα Διαβατά στη Νέα Μαγνησία, να γίνεται με λεωφορείο, θέμα που εμπίπτει στις αρμοδιότητες της ΠΚΜ.Παράλληλα ζητήθηκε η αύξηση του αριθμού των καθαριστριών, θέμα που πρόκειται να λυθεί το επόμενο διάστημα καθώς μετά από σχετική κυβερνητική απόφαση αναμένεται η πρόσληψη καθαριστριών απο το Δήμο, τετράμηνης απασχόλησης. Επίσης ζητήθηκε η πρόσληψη σχολικού γιατρού θέμα που άπτεται στην απόφαση της Πολιτείας.

Στο μεταξύ το πρωί της Τετάρτης ο  Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιώργος  Γλώσσης συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της σχολική επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάκη Παππά επισκέφτηκαν το σχολικό συγκρότημα  για να δουν τα προβλήματα που υπάρχουν στο κτίριο και να δρομολογήσουν την επισκευή τους.

Συγκεκριμένα μετά την αυτοψία κρίθηκε απαραίτητη η ανάπλαση των τουαλετών με παρεμβάσεις ώστε να γίνουν λειτουργικές για τα παιδιά καθώς και οι μικροπαρεμβάσεις στις αίθουσες διδασκαλίας.