Στους Δήμους με τη χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη ο Δήμος Δέλτα


Φωτιές στην κυβέρνηση, η οποία συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως, έβαλε η ξαφνική έκρηξη των κρουσμάτων οδηγώντας τη στην απόφαση να απαγορεύσει τους όρθιους πελάτες στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης.

Όταν νωρίς το μεσημέρι είχαν στην κυβέρνηση την πρώτη εικόνα για τον αριθμό των κρουσμάτων, ο πρωθυπουργός συγκάλεσε σύσκεψη με τους επικεφαλής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχΐδη, Νίκο Χαρδαλιά και Λευτέρη Οικονόμου, οι οποίοι έχουν στο χαρτοφυλάκιο τους το κομμάτι των ελέγχων.

Παρών ήταν και ο καθηγητής, Σωτήρης Τσιόδρας και ο πρόεδρος το ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας προκειμένου να συζητήσουν πώς θα διαχειριστούν την κατάσταση.

Σε αυτήν αποφάσισαν να εντείνουν τους ελέγχους και να φέρουν νωρίτερα τα πρόστιμα και τα οποία σχεδίαζαν να εφαρμοστούν από τις 15 Ιουλίου και μετά, ώστε να συγκρατηθεί η ξέφρενη πορεία της πανδημίας, ειδικά στη διασκέδαση.

Μάλιστα, πηγές επισήμαναν στον ΣΚΑΪ ότι αν συνεχιζόταν αυτή η κατάσταση στα κέντρα διασκέδασης τα κρούσματα θα εκτοξεύονταν στα 3.000 την επόμενη εβδομάδα.

Σχέδιο για εμβολιασμούς

Παράλληλα, τις επόμενες μέρες η κυβέρνηση αναμένεται να ξετυλίξει ένα σχέδιο πιο στοχευμένων μέτρων για την ενίσχυση της επιχείρησης «Ελευθερία», ειδικά για τις περιοχές που παρουσιάζουν ποσοστό εμβολιασμού μικρότερο του 35%.

Πρόκειται για 82 δήμους, εκ των οποίων οι 50 έχουν εμβολιαστική κάλυψη κάτω από 25%. Αναλυτικά είναι οι δήμοι Βόλβης, Δέλτα, Θέρμης, Κιλελέρ και Καρπενησίου, ενώ υπάρχουν και δήμοι στις Σέρρες και στη Ροδόπη όπου εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα και η εμβολιαστική κάλυψη βρίσκεται ακόμα και κάτω από το 10%.

Στο πλαίσιο αυτό, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, θα ξεκινήσει κάποιες περιοδείες, αρχής γενομένης από αυτή την εβδομάδα, στη Φθιώτιδα, τη Θεσσαλία, τη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες, όπου θα έχει συναντήσεις τόσο με εκπροσώπους της εκκλησίας όσο και με επιχειρηματίες της εστίασης και ανθρώπους του τουρισμού ώστε να υπάρχει μια εκστρατεία πειθούς απέναντι στους πολίτες για να εμβολιαστούν, αλλά και να τηρούν τα μέτρα.

Στο μεταξύ, στη μάχη των εμβολιασμών φαίνεται να μπαίνει και η εκκλησία. Ο κ. Πέτσας συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμο και υπάρχει σκέψη να αποσταλεί μια επιστολή του ιδίου, η οποία θα διαβαστεί σε όλες τις εκκλησίες στη λειτουργία της Κυριακής, προκειμένου να πείσει τους πιστούς να εμβολιαστούν.

 

*Φωτογραφία Αρχείου

Πηγή: skai.gr