Συμμετοχή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σίνδου στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus +


Στο πρόγραμμα συμμετείχαν σχολεία από 5 Ευρωπαϊκές χώρες.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα διάχυσης των αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού προγράμματος KA1 Erasmus+ με τον διακριτικό τίτλο EUValues (Promoting European Values in Primary Education), τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019, στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για ένα διετές πρόγραμμα με συμμετοχές 6 εκπαιδευτικών οργανισμών από 5 Ευρωπαϊκές χώρες, το Βέλγιο, τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία και την Ελλάδα, η οποία εκπροσωπήθηκε από τη Διεύθυνση Π.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες από το 5ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων, το Δημοτικό Σχολείο Νεοχωρούδας ,το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σίνδου, αλλά και τη ΔΥΕΠ Ν. Απολλωνίας.

Τα παιδιά εργάστηκαν υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους συμμετέχοντας σε δράσεις που συμβάλουν στην ευαισθητοποίησή τους για ζητήματα ανθρωπιστικών αξιών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την ενεργοποίησής τους στην κατεύθυνσης των υπεύθυνων και ενεργών πολιτών μέσω της Τέχνης.

 

 

 

*Ευχαριστούμε τον Διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σίνδου, κύριο Μωυσή Τσιρίδη, για την αποστολή του κειμένου και των φωτογραφιών