Πραξικόπημα στην Τουρκία! Συνεχής ενημέρωση


Πραξικόπημα στην Τουρκία!

– Ο πρωθυπουργός Γιλντιρίμ δήλωσε πως βρίσκεται σε εξέλιξη απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος
– Κλειστές από τον στρατό και οι δύο γέφυρες του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη
– Στρατιωτικά ελικόπτερα και αεροσκάφη πετούν πάνω από την πρωτεύουσα της Τουρκίας
– Αυτόπτης μάρτυρας στο Reuters ανέφερε πως ακούστηκαν πυροβολισμοί στην Άγκυρα
– ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ LIVE BLOG TOY NEWSIT

Πανικός επικρατεί αυτήν την ώρα στην Τουρκία, όπου αυτήν την ώρα είναι σε εξέλιξη προσπάθεια στρατιωτικού πραξικοπήματος, όπως επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπινάλι Γιλντιρίμ, δηλώνοντας πως είναι λάθος να χαρακτηριστούν τα γεγονότα ως ένα πραξικόπημα αλλά αποτελούν μια απόπειρα ενός μέρους των ενόπλων δυνάμεων. Πρόσθεσε πως τίποτε δεν πρόκειται να βλάψει την τουρκική δημοκρατία και κάλεσε σε ψυχραιμία.

Πυροβολισμοί ακούστηκαν στην Άγκυρα, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, ο οποίος μετέδωσε πως στρατιωτικά αεροσκάφη και ελικόπτερα πραγματοποιούν πτήσεις πάνω από την Άγκυρα. Παράλληλα, όπως μετέδωσαν τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα, η γέφυρα του Βοσπόρου και η γέφυρα Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ στην Κωνσταντινούπολη έκλεισαν αργά σήμερα, χωρίς να αναφερθεί η αιτία.

 
 
 
Εδώ και μερικά λεπτά το ιδιωτικό αεροπλάνο που μεταφέρει τον τούρκο πρόεδρο έχει φύγει από τον εναέριο χώρο της Τουρκίας.
 
 
Σύμφωνα με αναγνώστη του deltanews.gr, η επικοινωνία μέσω των κοινωνικών δικτύων είναι ακόμα εφικτή.
 
Δεν λειτουργούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην Τουρκία. Προφανώς το δίκτυο είναι φορτωμένο και είναι δύσκολη η επικοινωνία.
 
 
 
Σύμφωνα με το αμερικάνικο δίκτυο NBC ο Ερντογάν ζήτησε να προσγειωθεί στην Κωνσταντινούπολη αλλά του το αρνήθηκαν. Και ο πρόεδρος ζήτησε άσυλο στην Γερμανία.
 
 
 
Πυροβολισμοί ακούγονται στην Άγκυρα και στην Κωνσταντινούπολη.
 
 
 

Οδηγία από την Αμερικανική πρεσβεία και το υπουργείο εξωτερικών των ΗΠΑ προς τους Αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται στην Τουρκία, να μην μετακινούνται και παραμείνουν στα σπίτια τους.
 
 
 

Βίντεο με χαμηλή πτήση f16 στον άρα της Άγκυρας:

https://youtu.be/onAQhrSCtjw