Συνελήφθη Αφγανός τζιχαντιστής που φιλοξενούνταν σε δομή στο Ωραιόκαστρο


Συνελήφθη Αφγανός τζιχαντιστής που φιλοξενούνταν σε δομή στο Ωραιόκαστρο

Επικίνδυνος τζιχαντιστής που βρίσκεται στην Ελλάδα περίπου ένα χρόνο, μαζί με τη σύζυγο και τα δυο παιδιά τους, συνελήφθη χθες στην Αλεξανδρούπολη. Πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για Αφγανό, ηλικίας 30-32 ετών, που ομολόγησε ότι πολεμούσε με τις δυνάμεις του ISIS και τον οποίο κατήγγειλε η ίδια η σύζυγός του.

Λίγο μετά την ομολογία του και ενώ βρισκόταν στο κρατητήριο προσπάθησε να αυτοκτονήσει με τα κορδόνια από τα παπούτσια του ενώ τώρα βρίσκεται στο ΠΓΝΑ όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Το σκηνικό της σύλληψης

Ο 30χρονος συνελήφθη όταν πήγε να κάνει αίτηση για άσυλο στη χώρα μας, στην υπηρεσία ασύλου στην Αλεξανδρούπολη. Όταν οι υπάλληλοι έλεγξαν τα στοιχεία του στον πληροφοριακό σύστημα σήμανε συναγερμός. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν άμεσα τον 30χρονο και αργότερα ο ίδιος ομολόγησε ότι είναι τζιχαντιστής.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, ο άνδρας διέμενε στον προσφυγικό καταυλισμό του Ωραιοκάστρου. Αρχικά είχε φτάσει μέσω θαλάσσης στη Λέρο από όπου απαγορευόταν να φύγει. Ουδείς γνωρίζει πώς έφυγε από το νησί και πώς βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη. Πάντως η σύζυγός του που στην αρχή τον κατήγγειλε σε κοινωνική λειτουργό για κακοποίηση του παιδιού τους, αποκάλυψε ότι έκανε πολλά ταξίδια στην Ελλάδα και είχε σχέσεις με την τρομοκρατική οργάνωση. Το γεγονός αυτό είχε κινήσει τις υποψίες της ΕΛΑΣ που τον παρακολουθούσε. Μάλιστα σε έρευνα που έγινε σε σπίτι στην Αθήνα όπου διέμενε, εντοπίστηκαν στοιχεία-αποδείξεις της δράσης του στη Συρία, στις τάξεις του ISIS.