Θεσσαλονίκη: Φτιάχνουν στούντιο για την ταινία «Sinbad» – Η υπερπαραγωγή που αναμένεται να σπάσει ταμεία!


Τον Σεπτέμβριο αναμένεται να ξεκινήσουν στη Θεσσαλονίκη τα γυρίσματα της ταινίας δράσης με ειδικά εφέ (CGI ήτοι Computer Graphics Images) “Sinbad, η ιστορία του Σεβάχ του Θαλασσινού”, όπως γνωστοποίησε…

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ AE), Πάνος Κουάνης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM».

Ο κ.Κουάνης αποκάλυψε μάλιστα πως ήδη η εταιρία, αφού πήρε μια μεγάλη έκταση «σε μια περιοχή της Θεσσαλονίκης μεταξύ του αερολιμένος και το κέντρου της πόλης», προχωρά «αρκετά γρήγορα»στην υλοποίηση «των πρώτων στούντιο στη Θεσσαλονίκη». Τα αρχιτεκτονικά σχέδια των εγκαταστάσεων έχει ήδη δει ο κ.Κουάνης, που ερωτηθείς για το πιθανό χρονικό σημείο λειτουργίας τους, απάντησε πως «θα είναι έτοιμα το 2020».

Έδωσε επίσης όλες τις λεπτομέρειες για το νέο πρόγραμμα τρίμηνης έμμισθης μαθητείας Ελλήνων πολιτών στην κινηματογραφική παραγωγή που ξεκινά το ΕΚΟΜΕ, σε συνεργασία με τα κινηματογραφικά στούντιο Nu Boyana και το κέντρο εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης NU Boyana/FilmForge.

«Πρόκειται για μια αμειβόμενη μαθητεία, αυτό είναι που προσφέρουμε στους Έλληνες και τα ελληνόπουλα, ώστε να εκπαιδευτούν στα στούντιο και μετά να γυρίσουν στην Ελλάδα και να δουλέψουν ως μέλη συνεργείου στα ελληνικά γυρίσματα, γυρίσματα για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση» εξήγησε ο κ.Κουάνης, που ταυτόχρονα τόνισε πως με αυτή τη διαδικασία ουσιαστικά εγκαινιάζεται από τo φθινόπωρο 2019 όχι μόνο το συγκεκριμένο πρόγραμμα, που αφορά 15 Έλληνες πολίτες ηλικίας 18 έως 30 ετών, αλλά και έτερα παρόμοια που θα το ακολουθήσουν. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα δυνατότητα συμμετοχής έχουν όλοι όσοι απλά επιθυμούν να αναπτύξουν επαγγελματικές δεξιότητες στην κινηματογραφική παραγωγή, οι εκπαιδευόμενοι θα αμείβονται από την εταιρία παραγωγής «ενώ το πρόγραμμα θα ενισχυθεί από τον ΕΚΟΜΕ σε ό,τι αφορά τη διαμονή και τη διατροφή», όπως εξήγησε ο κ.Κουάνης.